ΔΡΑΣΕΙΣ

Μαθήματα Scratch για μια εβδομάδα σε μικρούς πρόσφυγες στην Ελλάδα

IN.GR

Η SAP σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες - UNHCR, το Κέντρο Εκπαίδευσης του Galway και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, υλοποιεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα και σε ευρωπαϊκό έδαφος την πρωτοβουλία Refugee Code Week (RCW).

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα διάρκειας μιας εβδομάδας που έχει στόχο να εισάγει τους νέους πρόσφυγες (από 9 ετών) στις βασικές αρχές του προγραμματισμού -με τη Scratch και προγραμματισμό στο Web. Περισσότερα για το πρόγραμμα δημοσιεύονται στο refugeecodeweek.org.

Το RCW έτρεξε για πρώτη φορά το 2016, εισάγοντας στον προγραμματισμό περισσότερους από 10.000 νέους σε Αίγυπτο, Ιορδανία, Λίβανο και Τουρκία. Αυτή τη χρονιά το πρόγραμμα επαναλαμβάνεται και εντάσσει τρεις ευρωπαϊκές χώρες, την Ελλάδα, τη Γαλλία και τη Σουηδία.

Το RCW οικοδομεί μια βιώσιμη σχέση με φοιτητές και νέους εθελοντές, οι οποίοι στις 26 και 27 Ιουνίου παρακολούθησαν εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και πλέον είναι έτοιμοι και οι ίδιοι να γίνουν εκπαιδευτές και να διδάξουν νέους πρόσφυγες.

Η επόμενη εβδομάδα coding για πρόσφυγες είναι 15-22 Οκτωβρίου 2017.

  • Την πρωτοβουλία αυτή στήριξαν επίσης τρία Ελληνικά Πανεπιστήμια, τοΟικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τοΠανεπιστήμιο Πειραιά, παραχωρώντας τα εργαστήριά τους για να πραγματοποιηθούν οι εκπαιδεύσεις.

«Ενώνοντας τις δυνάμεις μας, μπορούμε να βοηθήσουμε ουσιαστικά τους πρόσφυγες να αποκτήσουν σημαντικές γνώσεις προκείμενου να ενταχθούν τόσο στην αγορά εργασίας όσο και στην κοινωνία. Στόχος της SAP είναι να δημιουργήσει ευκαιρίες κι ένα καλύτερο μέλλον για όλους», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Ξηρόκωστας, Διευθύνων Σύμβουλος της SAP Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας.

Το RCW είναι μια πρωτοβουλία που βασίζεται στην τεράστια επιτυχία του Africa Code Week, όπου το 2016 εκπαιδεύτηκαν περισσότεροι από 89.000 συμμετέχοντες, τετραπλασιάζοντας τις αρχικές εκτιμήσεις.

 

http://tech.in.gr/news/article/?aid=1500152700

σχόλια