ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ναυάγιο ανοιχτά της Χίου με αρκετούς νεκρούς πρόσφυγες

HUFFPOST

Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο σκάφους γεμάτου μετανάστες στα ανοικτά της δυτικής ακτής της Τουρκίας ενώ αγνοείται η τύχη άλλων 25, ανακοίνωσε σήμερα η τουρκική ακτοφυλακή.

Δεν είναι σαφές πού κατευθυνόταν το σκάφος και από πού είχε αναχωρήσει.

Η ακτοφυλακή ανακοίνωσε πως το σκάφος βυθίσθηκε στα ανοικτά των ακτών της επαρχίας της Σμύρνης αφού άρχισε να «βάζει νερά» λίγο μετά τον απόπλου του. Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται, αναφέρεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία στο σκάφος επέβαιναν αρχικά περί τους 35 μετανάστες.

Νωρίτερα το πρακτορείο Reuters ανέφερε πως το πλοιάριο, φορτωμένο με πρόσφυγες, αναχώρησε από τη Σμύρνη  με προορισμό τη Χίο αλλά λίγο πριν μπει σε ελληνικά χωρικά ύδατα και ενώ έπνεαν ισχυροί άνεμοι, βυθίστηκε.

Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία είναι ένα από τα βασικά περάσματα για περισσότερους από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες που αναζητούν μια δίοδο προς την Ευρώπη από το 2015.

Οι προσφυγικές ροές μειώθηκαν δραστικά μετά από την συμφωνία που υπογράφηκε το 2016 μεταξύ της Άγκυρας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφότου εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο.

Πηγή: www.huffingtonpost.gr

σχόλια