ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρόσφυγες ζωντανοί και νεκροί στην ίδια βάρκα

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Εκατόν εξήντα επτά πρόσφυγες ζωντανούς και 13 νεκρούς - μεταξύ αυτών έγκυες γυναίκες και παιδιά- εντόπισε η ισπανική οργάνωση διάσωσης Proactiva Open Arms, μόλις 24 χιλιόμετρα ανοικτά της παραλιακής πόλης Σαμπράθα της Λιβύης.

Οπως είπε η εκπρόσωπος της οργάνωσης, 121 άνδρες, 40 γυναίκες και έξι παιδιά είναι ανάμεσα στους διασωθέντες.

 

Διάσωση μεταναστών στη Μεσόγειο από την Ισπανική ΜΚΟ Proactiva Open Arms

Σε άλλη επιχείρηση, πάλι ανοικτά της Λιβύης η οργάνωση Save the Children διέσωσε άλλους 90 ανθρώπους στριμωγμένους σε μια μικρή βάρκα. Και οι δυο επιχειρήσεις έγιναν με το συντονισμό της Ιταλικής ακτοφυλακής.

Από τις αρχές του χρόνου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεθνούς Οργάνωσης Μετανάστευσης, περισσότεροι από 2.200 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν χαθεί στην Μεσόγειο στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Ευρώπη.

Η επιχείρηση «Σοφία»

 

Διάσωση προσφύγων στη Μεσόγειο, ανοικτά της Λιβύης από Ισπανική ΜΚΟ

Η Ε.Ε. αποφάσισε σήμερα να παρατείνει και να διευρύνει την επιχείρηση που στοχεύει στην παράνομη διακίνηση μεταναστών στη Μεσόγειο με πλοία και αεροσκάφη, αλλά και την εκπαίδευση της ακτοφυλακής της Λιβύης προκειμένου να εμποδίζουν τις απελπισμένες προσπάθειες χιλιάδων ανθρώπων να κάνουν το ταξίδι για την Ευρώπη.

Στο εξής η επιχείρηση- που παρατείνεται μέχρι τα τέλη του 2018- θα περιλαμβάνει και τον έλεγχο του παράνομου εμπορίου πετρελαίου.

 

https://www.efsyn.gr/arthro/prosfyges-zontanoi-kai-nekroi-stin-idia-varka

σχόλια