ΔΡΑΣΕΙΣ

Συνήγορος του Πολίτη: Έκθεση για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων στη Λέσβο

Δράσεις προετοιμασίας των παιδιών για ένταξη στην εκπαίδευση, ενίσχυση της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των σχολικών κοινοτήτων και της τοπικής κοινωνίας, λειτουργία νηπιαγωγείου στο ανοιχτό κέντρο φιλοξενίας Καρά Τεπέ, αλλά και πρόβλεψη για τη νέα σχολική χρονιά της οργάνωσης επαρκούς αριθµού τµηµάτων υποδοχής σε σχολεία της πρωτοβάθµιας και της δευτεροβάθµιας εκπαίδευσης, προτείνει, µεταξύ άλλων, ο Συνήγορος του Πολίτη, σε έκθεσή του με τίτλο: «Η πρόσβαση των παιδιών προσφύγων στην εκπαίδευση στη Λέσβο».

Μετά από επίσκεψη κλιµακίου της Αρχής σε σχολεία, ξενώνες και χώρους φιλοξενίας στο νησί, διαπιστώθηκαν οι εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών και οι προτάσεις του Συνηγόρου στάλθηκαν στα υπουργεία Παιδείας και Μεταναστευτικής Πολιτικής, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Συνηγόρου.

Τον Φεβρουάριο του 2017 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στη Λέσβο, στην οποία συμμετείχαν ο βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα ∆ικαιώµατα του Παιδιού και οµάδα επιστηµονικών συνεργατών του.

Έγιναν συναντήσεις µε παιδιά και εφήβους σε οκτώ ξενώνες φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων, ένα δηµοτικό, ένα γυµνάσιο, ένα λύκειο και ένα άτυπο σχολείο για παιδιά πρόσφυγες, στο ανοιχτό κέντρο φιλοξενίας ευάλωτων οµάδων Καρά Τεπέ και στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια.

Επίσης, έγιναν συναντήσεις µε τον δήµαρχο Μυτιλήνης, τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου, τους διευθυντές Πρωτοβάθµιας και ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης, συντονιστές εκπαίδευσης προσφύγων και εκπροσώπους φορέων και οργανώσεων που ασχολούνται µε την εκπαίδευση των παιδιών προσφύγων.

 

http://www.athina984.gr/2017/04/12/synigoros-tou-politi-ekthesi-gia-tin-ekpedefsi-ton-prosfygopoulon-sti-lesvo/

σχόλια