ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Έκθεση «Η Διαδρομή»

Έντεκα φωτορεπόρτερ ενώνουν τις ματιές τους σε μία ομαδική έκθεση που διοργανώνει η Υπηρεσία Ασύλου με την υποστήριξη της αλληλεγγύη SOLIDARITYNOW 4 έως 8 Μαΐου. Ο τίτλος της έκθεσης είναι «Η Διαδρομή» και οι φωτογραφίες που θα εκτεθούν είναι μια καταγραφή από διάφορα σημεία-σταθμούς των προσφύγων, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στον εκάστοτε προορισμό τους, σημεία όπως τα νησιά του Αιγαίου, η Ειδομένη, ο Ελαιώνας, ο Πειραιάς, η ΠΓΔΜ, η Σερβία και η Ουγγαρία, αλλά και φωτογραφίες από τις χώρες-αφετηρίες της διαδρομής αυτής όπως το Ιράκ, η Συρία και η Υποσαχάρια Αφρική.
Οι φωτογράφοι που συμμετέχουν είναι οι MilosBicanski, AndreaBonetti, Λουίζα Γκουλιαμάκη, Γιάννης Κολεσίδης, Γιάννης Λιάκος, Δημήτρης Μπούρας, Μενέλαος Μυρίλλας, Νίκος Παλαιολόγος, Άννα Παντελιά, Φώτης Πλέγας Γ. και Ορέστης Σεφέρογλου.
Η έκθεση αποτελεί τον προπομπό της ημερίδας με τίτλο "Το Μέλλον του Ασύλου στην Ευρώπη" που διοργανώνει η Υπηρεσία Ασύλου στις 9 Μαΐου, στο Αμφιθέατρο της Τεχνόπολης.
Διακεκριμένοι ομιλητές θα συζητήσουν την πρακτική εφαρμογή της έννοιας της ασφαλούς τρίτης χώρας, καθώς και την πορεία προς τη δημιουργία ενός ενιαίου συστήματος ασύλου και μιας ευρωπαϊκής υπηρεσίας ασύλου. Το πρόγραμμα βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα www.asylo.gov.gr. Η ημερίδα διοργανώνεται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης τριών χρόνων από την έναρξη λειτουργίας της Υπηρεσίας Ασύλου τον Ιούνιο του 2013.

 

Ημερομηνία : 04/05/2016 - 09/05/2016
Έναρξη : 11:00
Λήξη : 23:00
Χώρος - Αίθουσα : Δεξαμενές Καθαρισμού (Δ10)
Είδος εκδήλωσης : Εικαστικά και Εφαρμοσμένες Τέχνες

 

http://www.technopolis-athens.com/web/guest/events/~/eventsbrowser/16355/0/0/0?p_p_action=1&_bs_events_browser_loadaction=view&_bs_events_browser_eventStartDate=04%2F05%2F2016&_bs_events_browser_eventEndDate=09%2F05%2F2016&_bs_events_browser_redirect=%2Fweb%2Fguest%2Fevents

σχόλια