ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έστηναν γάμους με αλλοδαπούς στην Αχαΐα

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Βιομηχανία «λευκών» γάμων Ελλήνων με αλλοδαπούς προκειμένου οι τελευταίοι να αποκτήσουν άδεια παραμονής, φαίνεται ότι είχε στηθεί στον Δήμο Δυτ. Αχαΐας.

Της Τάνιας Γεωργιοπούλου

Φέτος το καλοκαίρι 26 τέτοιοι γάμοι πραγματοποιήθηκαν, οι περισσότεροι στο δημαρχείο του συγκεκριμένου δήμου. Μάλιστα, ένα άτομο εμφανίζεται να παντρεύεται δύο φορές μέσα στην ίδια ημέρα. Η «μόδα» των γάμων Ελλήνων με αλλοδαπούς τους τελευταίους μήνες προκάλεσε το ενδιαφέρον της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Εσωτερικών, που προχώρησε σε περαιτέρω έρευνα με βάση τα στοιχεία του Εθνικού Ληξιαρχείου.

Οπως διαπιστώθηκε, υπάρχουν περιπτώσεις διγαμίας αφού το ίδιο πρόσωπο, μία Ελληνίδα, καταγράφεται να παντρεύεται δύο φορές μέσα στην ίδια ημέρα με δύο διαφορετικούς αλλοδαπούς, ενώ μια άλλη παντρεύτηκε δύο άτομα με διαφορά ελάχιστων ημερών. Επίσης, φαίνεται ότι τελέστηκε γάμος ανήλικης με αλλοδαπό χωρίς να υπάρχει άδεια από κηδεμόνα. Οι αλλοδαποί αμέσως μετά την τελετή κατέθεταν αίτηση για χορήγηση άδειας διαμονής. Οπως αναφέρει μάλιστα το υπουργείο Εσωτερικών σε δελτίο Τύπου, «το τελευταίο 15νθήμερο κατατέθηκαν 67 αιτήσεις για χορήγηση άδειας παραμονής λόγω γάμου με Ελληνα πολίτη, τις οποίες διαχειρίζονταν ο ίδιος δικηγόρος». Προσθέτει ότι «στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκονται δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και δικηγόροι». Το υπ. Εσωτερικών παρέπεμψε την υπόθεση στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών και στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι πρόκειται «για δήμο του νομού Αχαΐας» χωρίς να κατονομάζεται ο συγκεκριμένος δήμος. Ωστόσο, πρόκειται για τον Δήμο Δυτ. Αχαΐας, όπου εργάζεται, κυρίως σε αγροτικές εργασίες, μεγάλος αριθμός αλλοδαπών, κυρίως Πακιστανοί, Ινδοί, Μπανγκλαντεσιανοί, Αλβανοί, αλλά και Ρομά. Ο δήμαρχος, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, παραδέχθηκε ότι διενεργείται έλεγχος, αλλά δήλωσε πλήρη άγνοια και καταφέρθηκε εναντίον του υπ. Εσωτερικών που τον ενέπλεξε στην υπόθεση χωρίς στοιχεία. «Είναι απαράδεκτο να έχει διαταχθεί προκαταρκτική, και πριν προκύψουν αποτελέσματα να εκδίδει το υπ. Εσωτερικών δελτίο Τύπου, με το οποίο εμπλέκει τον δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους. Στην περιοχή έχουμε πολλούς αλλοδαπούς, αλλά δεν μας πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι έχει στηθεί κάποιου είδους κύκλωμα».

Δείτε εδώ την αρχική δημοσίευση.

σχόλια