ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ακαρπες οι έρευνες για τους δύο μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή της Μυτιλήνης

ΤΑ ΝΕΑ

Ακαρπες παραμένουν οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή της Μυτιλήνης για τον εντοπισμό των δύο αγνοούμενων μεταναστών, που επέβαιναν σε σκάφος το οποίο βυθίστηκε στο Ακρωτήρι Κόρακας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άνθρωποι.

Οι οκτώ διασωθέντες φιλοξενούνται στη Μυτιλήνη ενώ ήδη το λιμεναρχείο έχει ξεκινήσει τη διαδικασία της προανάκρισης για την υπόθεση προκειμένου να διαπιστωθεί πώς βυθίστηκε το σκάφος και αν πάνω σε αυτό υπήρχαν και δουλέμποροι.

Συνολικά στην βάρκα επέβαιναν 17 μετανάστες που προσπαθούσαν να περάσουν στην Ελλάδα. Στο μεταξύ, άλλοι 50 μετανάστες επιβάστηκαν το τελευταίο 24ωρο στο νησί της Λέσβου με διάφορους τρόπους.

Συγκεκριμένα, 23 μετανάστες χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα εντοπίστηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Μήθυμνας, στη θαλάσσια περιοχή Κάγια Λέσβου και συνελήφθησαν.

Επίσης, άλλοι 27 μετανάστες συνελήφθησαν στην περιοχή Καλλονής Λέσβου. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό με ποιο τρόπο οι μετανάστες έφθασαν στο νησί.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στο δημοτικό κανάλι του Πειραιά χαρακτήρισε τραγικό το χθεσινό γεγονός στη Μυτιλήνη, επισήμανε ότι η Ελλάδα τηρεί τους προβλεπόμενους κανόνες για τη διαχείριση των περιστατικών που έχουν να κάνουν με την παράνομη μετανάστευση και τόνισε ότι το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, ή Ιταλικό, αλλά πρόβλημα της ίδιας της ΕΕ.

 

http://www.tanea.gr/news/greece/article/5099011/akarpes-oi-ereynes-gia-toys-dyo-metanastes-sth-thalassia-perioxh-ths-mytilhnhs/

σχόλια