ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βανδαλισμοί στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά

TO BHMA

Καταδικάζει το υπουργείο Παιδείας-ΠαΣοΚ: Καταγγέλλει επίθεση χρυσαυγιτών

Διάρρηξη με βανδαλισμούς, που πληροφορίες αποδίδουν σε ομάδα χρυσαυγιτών, σημειώθηκε στη διάρκεια δύο περιστατικών στις εγκαταστάσεις του 14ου και 15ου Γυμνασίου Πειραιά, στο χώρο όπου συστεγάζεται και το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά (ΑΣΜΠ).

Οι δράστες προκάλεσαν ζημιές και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία, απέσπασαν από το ένα σχολικό συγκρότημα ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή. Τα περιστατικά της διάρρηξης και των βανδαλισμών εκτιμάται ότι συνέβησαν τις νύχτες της 14ης και 15ης Αυγούστου.

Υπουργείο Παιδείας: «Ντροπιαστική πράξη και ποινικά αδικήματα»

Για «ντροπιαστική πράξη και ποινικά αδικήματα» κάνει το λόγο το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του για τους βανδαλισμούς στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά.

«Διαμηνύουμε προς κάθε επίδοξο υπονομευτή της ομαλής, πολιτισμένης και ειρηνικής συμβίωσης πως θα βρίσκει απέναντί του την Πολιτεία με τρόπο απόλυτο».

Παράλληλα το υπουργείο Παιδείας χαρακτηρίζει «αξιέπαινο και υποδειγματικό» το έργο που συντελείται στο συγκεκριμένο σχολείο από εθελοντές εκπαιδευτικούς από το 2005. «Με βασική δουλειά τη διδασκαλία της ελληνικής σε μετανάστες αλλοδαπούς και πλήθος δραστηριοτήτων, βοηθά στην προσέγγιση των επιμέρους κοινοτήτων και στην ομαλή κοινωνική ενσωμάτωση όσων επωφελούνται από τη δραστηριότητά του. Ταυτόχρονα οι πολυπληθείς δραστηριότητές του αποτελούν φάρο ανθρωπιάς και πολιτισμού για την ευρύτερη περιοχή. Στηρίζουμε και επικροτούμε τη λειτουργία του» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.


Επίθεση ομάδας χρυσαυγιτών καταγγέλλει το ΠαΣοΚ

«Την μέρα που τιμούμε τα 70 χρόνια από τη θηριωδία των Ναζί και των συνεργατών τους, στην Κοκκινιά, οι σημερινοί εκπρόσωποι τους, επιλέγουν να θυμίσουν τη δική τους παρουσία. Αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πατρίδα ούτε με την ιστορία της. Οι απόγονοι των συνεργατών των ναζί είναι άξιοι συνεχιστές τους» τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

«Η οργανωμένη πολιτεία οφείλει να αποκαλύψει τους δράστες και να εγγυηθεί την ασφάλεια των μεταναστών μαθητών και των εθελοντών καθηγητών, του ΑΣΜΠ. Οι τραμπουκισμοί των Νεοναζιστών και εγκληματιών της Χρυσής Αυγής δεν πρόκειται να σταματήσουν την μεγάλη προσφορά των εθελοντών καθηγητών προς τους οικονομικούς μετανάστες, που αναζητώντας μια καλύτερη ζωή στη πατρίδα μας, μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη θα υπερνικήσουν το μίσος, τον ρατσισμό και τον διχασμό» καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

 

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=623640

σχόλια