ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γερμανοί πιλότοι έδειξαν στην πράξη την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες

A Syrian refugee shouts in front of a police cordon during a demonstration against delays in reunifications of refugee families from Greece to Germany, in Athens

Οι πιλότοι δεν δέχτηκαν να πραγματοποιήσουν πτήσεις προς το Αφγανιστάν

Όμορφες πρωτοβουλίες λαμβάνουν χώρα στον αέρα και ειδικότερα στον αέρα της Γερμανίας. Γερμανοί πιλότοι προκειμένου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στις απελάσεις αυτών των οποίων το αίτημα ασύλου έχει απορριφθεί.

Πώς έκαναν πράξη τα σχέδια τους; Ακύρωσαν 222 προγραμματισμένες πτήσεις προς το Αφγανιστάν, το οποίο έχει χαρακτηριστεί «ασφαλής χώρα», παρά τη συνεχιζόμενη κατάσταση βίας και καταπίεσης σε πολλές περιοχές της.

Σύμφωνα με το quartz.com, το Βερολίνο παραδέχτηκε ότι οι πιλότοι αρνήθηκαν να κάνουν πτήσεις απέλασης προσφύγων. Από τις συνολικά 222 πτήσεις που ακυρώθηκαν, οι 85 έγιναν μεταξύ Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου 2017 και αφορούν πτήσεις της μεγαλύτερης γερμανικής εταιρείας Lufthansa και της θυγατρικής της Eurowings. Οι 40 έγιναν στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ, ενώ η συντριπτική τους πλειονότητα (140) έγινε στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.

Να σημειωθεί πως η Γερμανία εξακολουθεί να είναι η χώρα της Ε.Ε. που δέχεται τις περισσότερες αιτήσεις ασύλου από το σύνολο της Ε.Ε. των 27.

Το γερμανικό Ομοσπονδιακό Γραφείο Μετανάστευσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, εξέτασε 388.201 υποθέσεις ασύλου τους πρώτους έξι μήνες του 2017.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι αν και η Γερμανία έχει ξεκινήσει τις απελάσεις, αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των αιτούντων άσυλο οι οποίοι προσβάλλουν νομικά τις αποφάσεις απέλασής τους και τουλάχιστον ένας στους τέσσερις κερδίζει την υπόθεση.

Προκειμένου να περιορίσει τον αριθμό των προσφύγων και να επιταχύνει τη διαδικασία των απελάσεων, η γερμανική κυβέρνηση θέτει σε εφαρμογή από τον ερχόμενο Φεβρουάριο πρόγραμμα, σύμφωνα με το οποίο θα δίνεται ένα επίδομα 3.000 ευρώ στους αιτούντες άσυλο ώστε να δεχθούν να φύγουν από τη χώρα.

 

http://www.huffingtonpost.gr/entry/yermanoi-pilotoi-edeixan-sten-praxe-ten-alleleyyee-toes-stoes-prosfeyes_gr_5a266e9ee4b0f9f0203eee6f

σχόλια