ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διάσωση 104 μεταναστών στα ανοικτά της Λαμπεντούζας

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Μια ομάδα από 104 μετανάστες, ορισμένοι εκ των οποίων υπέφεραν από εγκαύματα διασώθηκαν ανοιχτά της Λαμπεντούζας, όπως μετέδωσε η εφημερίδα Τάιμς της Μάλτας. Ο μεγαλύτερος αριθμός των μεταναστών που διασώθηκαν ήταν αφυδατωμένοι ενώ πολλοί υπέφεραν από εγκαύματα βενζίνης εξαιτίας του γεγονότος ότι τα ρούχα τους ήταν ποτισμένα με υγρά καύσιμα, σύμφωνα με την ομάδα διάσωσης MOAs.

Ο εντοπισμός των μεταναστών έγινε κατόπιν σήματος από το Κέντρο Διάσωσης της Ρώμης και συνέπεσε με τις τελετές μνήμης ένα χρόνο μετά το τραγικό ναυάγιο στα ανοιχτά της Λαμπεντούζας όπου έχασαν τη ζωή τους 360 μετανάστες. Η ομάδα των μεταναστών εντοπίστηκε και διασώθηκε από την ιδιωτική οργάνωση αρωγής MOAs που έχει τη βάση της στη Μάλτα. Όλοι τους αναμένεται να μεταφερθούν στη Σικελία.

Η ιδιωτική ομάδα αρωγής MOAs, η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της στα τέλη του Αυγούστου με στόχο να ενισχύσει τις προσπάθειες εντοπισμού και διάσωσης μεταναστών που βρίσκονται σε κίνδυνο έχει έως τώρα βοηθήσει στη διάσωση περίπου 2.200 μεταναστών που ξεκινούν από τις λιβυκές ακτές με στόχο να περάσουν μέσω της Ιταλίας σε ευρωπαϊκό έδαφος.

 

http://www.kathimerini.gr/786787/article/epikairothta/kosmos/diaswsh-104-metanastwn-sta-anoikta-ths-lampentoyzas

 

 

σχόλια