ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ενημέρωση της ΔΗΜΑΡ για το Φαρμακονήσι

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Για τις συνθήκες του ναυαγίου στο Φαρμακονήσι ενημέρωσε τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση και Γιάννη Πανούση, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μαζί με την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος.

Μετά τη συνάντηση ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δήλωσε ότι το υπουργείο είναι ανοιχτό σε οποιαδήποτε ενημέρωση από όπου και από όποιον μας ζητηθεί.

Πρόσθεσε επίσης, ότι η Ευρώπη δεν έχει καταλήξει σε μια σοβαρή συστηματική και ουσιαστική αντιμετώπιση του φαινομένου της μετανάστευσης και της πίεσης που δέχεται στα θαλάσσια σύνορά της, επισημαίνοντας ότι η χώρα ήδη, από τον Δεκέμβριο έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Προεδρίας για αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γιάννης Πανούσης, τόνισε ότι «η Ελληνική Πολιτεία στο σύνολό της, το κοινοβούλιο, οι φορείς, το υπουργείο, όλοι μας, ζητάμε συγνώμη από τη διεθνή και ευρωπαϊκή κοινή γνώμη για την απώλεια ανθρώπινης ζωής. Η ενημέρωση που έγινε ήταν καλή. Είχαμε θεσμικό ρόλο και αυτό τον θεσμικό ρόλο έπαιξε η Δημοκρατική Αριστερά».

Πηγή: AMΠΕ

 

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=411810

 

 

σχόλια