ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Πρόσφυγα από τη ΜΚΟ PRAKSIS

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

20 ΙΟΥΝΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΑ

Αθήνα, 19 Ιουνίου 2015

 

Η PRAKSIS στηρίζει με τα προγράμματα και τις δράσεις της κάθε ευάλωτο πληθυσμό. Εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Πρόσφυγα στις 20 Ιουνίου, εστιάζει στα παιδιά των ωφελούμενων οικογενειών του Προγράμματος ΣΤΕΓΗ και στους ασυνόδευτους ανήλικους που φιλοξενούνται στα Κέντρα Φιλοξενίας ΣΤΕΓΗ PLUS(+) και PRAKSIS Π. Στο παραπάνω πλαίσιο διοργανώνει και συμμετέχει σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα στις παρακάτω εκδηλώσεις και δράσεις:

Αθήνα

Συμμετοχή εκδήλωση: «ΕΥΡΩΠΗ: Προστασία ή Αποκλεισμός;» την οποία διοργανώνει το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, την Κυριακή 21/06/2015 στις 19:00.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει: παρουσιάσεις, συζήτηση για θέματα προστασίας προσφύγων και σχετική ενημέρωση των κοινοτήτων των προσφύγων από εκπροσώπους της Γεν. Δ/νση Μεταναστευτικής Πολιτικής, της Υπηρεσίας Ασύλου και της Ύπατης Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.  Παράλληλα, θα υπάρχει κουζίνα από τις κοινότητες προσφύγων (από τις 20:30), μουσικά συγκροτήματα προσφύγων (από τις 21:00-23:00), προβολή ταινίας μικρού μήκους: Samin's Story.

Θεσσαλονίκη

Το Σάββατο 20 Ιουνίου Θα πραγματοποιηθεί μια Πολιτιστική - εκπαιδευτική εκδρομή για τους εξυπηρετούμενους του προγράμματος ΣΤΕΓΗ με τη δωρεάν προσφορά εισιτηρίων από τον ΟΑΣΘ για την πολιτιστική γραμμή 50. Η γραμμή ξεκινά απ’ τον Λευκό Πύργο και δια περιήγησης 50 λεπτών της ώρας, παρέχει στους επιβάτες, υπηρεσίες γνωριμίας  με ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία της Θεσσαλονίκης, μέσω του προβαλλόμενου με τηλεματική, οπτικοακουστικού υλικού, στα ελληνικά και αγγλικά, αλλά και των πληροφοριακών εντύπων.

Πάτρα

Το Κέντρο Φιλοξενίας ΣΤΕΓΗ PLUS(+) Πάτρας, με πρωτοβουλία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (εταίρου του προγράμματος) και σε συνεργασία με την PRAKSIS, θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 20 Ιουνίου στις 11:30 το πρωί, δράσεις σε κεντρικό σημείο στην Πάτρα (πεζόδρομος Αγ. Νικολάου & Ρήγα Φεραίου), που περιλαμβάνουν:

Θεατρικό δρώμενο από τους ασυνόδευτους ανηλίκους του Κέντρου Φιλοξενίας σε συνεργασία με τους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με θέμα την περιγραφή της περιπέτειας του ταξιδιού από την χώρα καταγωγής.

Οι ανήλικοι φιλοξενούμενοι του ΣΤΕΓΗ PLUS(+) θα παρουσιάσουν τραγούδια  και  θα προσφέρουν γλυκά από τις χώρες καταγωγής.

Παράλληλα, θα πραγματοποιείται  έκθεση φωτογραφίας.

Πανελλαδικά

Παράλληλα θα γίνεται προβολή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του ντοκιμαντέρ της PRAKSIS με θέμα τους Ασυνόδευτους Ανήλικους σε σκηνοθεσία της Αννέτας Παπαθανασίου και του Άγγελου Γκοβότσου.

*Το Πρόγραμμα ΣΤΕΓΗ χρηματοδοτείται με δαπάνη του Δημοσίου (Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης)

* Το Πρόγραμμα ΣΤΕΓΗ PLUS(+) χρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο

(Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία), μέσω του ΔΟΜ που είναι η διαχειριστική

Αρχή του προγράμματος.

* Το Πρόγραμμα PRAKSIS Π χρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννης Σ. Λάτσης

 

Η PR.A.K.S.I.S., Προγράμματα Ανάπτυξης, Κοινωνικής Στήριξης & Ιατρικής Συνεργασίας, ιδρύθηκε το 2004 με σκοπό την ανακούφιση από τον κοινωνικό και οικονομικό αποκλεισμό ευπαθών κοινωνικά ομάδων και την υπεράσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους, μέσω της δημιουργίας και της υλοποίησης προγραμμάτων ανθρωπιστικής και ιατρικής δράσης. Η PRAKSIS δραστηριοποιείται στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και τη Λέσβο και παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ψυχολογική υποστήριξη, νομική βοήθεια, εργασιακή συμβουλευτική και κοινωνική υποστήριξη με μια πληθώρα προγραμμάτων 

http://www.praksis.gr/ 

σχόλια