ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δωρεάν εργαστήρια κεραμικής για παιδιά μεταναστών και προσφύγων

Το Κέντρο Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής – Ίδρυμα οικ. Γ. Ψαρόπουλου στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων και επιθυμώντας διαφορετικές κατηγορίες κοινού να έχουν πρόσβαση στις δράσεις του οργανώνει καινοτόμα εργαστήρια κεραμικής για  ομάδες προσφύγων και μεταναστών.

Στόχοι των εργαστηρίων είναι:

-   το άνοιγμα του μουσείου σε πιο ειδικές κατηγορίες κοινού

- η εξοικείωση με τον πολιτισμό και τις τέχνες παιδιών μεταναστών και προσφύγων και η πρόσβασή τους σε χώρους πολιτισμού

- η έκφραση των συναισθημάτων τους μέσω της επαφής τους με την τέχνη του πηλού

- η σύνδεση της ελληνικής κεραμικής τέχνης με την κεραμική άλλων χωρών και ευρύτερα η ανάδειξη πολιτιστικών συγγενειών και η ανεύρεση διαπολιτισμικών διαδρομών.

Στο πλαίσιο των εργαστηρίων οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με τις τεχνικές κατασκευής και όπτησης των κεραμικών, να κατασκευάσουν και να διακοσμήσουν πήλινες δημιουργίες που θα σχετίζονται κυρίως με μουσικά όργανα και παραδοσιακά παιχνίδια.

Θα εξοικειωθούν με στοιχεία του ελληνικού λαϊκού πολιτισμού και θα αναζητήσουν κοινά στοιχεία με τους πολιτισμούς των χωρών/περιοχών προέλευσής τους.

Τα εργαστήρια προτείνεται να υλοποιούνται στους χώρους του Μουσείου καθημερινές απόγευμα (μετά το τέλος του σχολικού ωραρίου), ή πρωινά Σαββατοκύριακου. Υπάρχει δυνατότητα πραγματοποίησης επτά επαναλαμβανόμενων κύκλων, με διάρκεια δύο δίωρων συναντήσεων. Σε κάθε κύκλο μπορούν να συμμετάσχουν ομάδες των 20-25 μαθητών.

Για την καλύτερη διεξαγωγή των προγραμμάτων προτείνεται η εμπλοκή μαθητών Γ΄,

Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων Δημοτικού, καθώς και μαθητών Α΄ Γυμνασίου.

Τα εργαστήρια παρέχονται δωρεάν στους μαθητές, με την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής στο πρόγραμμα μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλ. 210-3318491-2 (Δευτέρα – Παρασκευή 09.30-15.30, πληροφορίες κα Φωτεινή Κατσαούνη).

 

http://www.potterymuseum.gr/pub/PressReleases.asp?lang=gr&pressid=200

σχόλια