ΔΡΑΣΕΙΣ

Δωρεάν Τεχνολογική Εκπαίδευση Σε Ανέργους Και Πρόσφυγες

ΑΘΗΝΑ 9,84

Όσοι άνεργοι και πρόσφυγες ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε δωρεάν εργαστήρια εκπαίδευσης στο digital fabrication θα πρέπει έως την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου στις 14:00 μ.μ. να καταθέσετε τη σχετική αίτηση στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Athens Makerspace.

Πρόκειται για την τελική φάση του ReMakers Project

Θα διατεθούν συνολικά 10 ετήσια πακέτα συνδρομών σε επιλεγμένους πρόσφυγες και ανέργους Έλληνες. Πιο συγκεκριμένα, αυτές οι συμμετοχές θα περιλαμβάνουν δωρεάν εκπαίδευση στο digital fabrication (5 μαθήματα) και μηνιαίες συμβουλευτικές συναντήσεις. Θα δοθεί επίσης στους συμμετέχοντες η ευκαιρία να λάβουν υποστήριξη για την πώληση προϊόντων στην αγορά.

Το ReMakers Project

Το ReMakers Project είναι μια καινοτόμα εκπαιδευτική δράση η οποία αποτελείται από μαθήματα και εργαστήρια που αναπτύχθηκαν από το Athens Makerspace και παρέχονται δωρεάν σε πολλούς πρόσφυγες και ανέργους στην Αθήνα. Με στόχο να διευρύνει το φάσμα των τεχνικών δεξιοτήτων των συμμετεχόντων, το πρόγραμμα αποτελείται από 5 ανεξάρτητα εργαστήρια που θα τους εισαγάγουν με διαδραστικό τρόπο σε εφαρμοσμένες τεχνολογίες όπως electronics, 3D printing, textile printing, επεξεργασία πλαστικού και ξυλουργική. Η περίοδος κατά την οποία θα διεξαχθούν τα εργαστήρια είναι από τον Απρίλιο του 2018 έως τον Ιούνιο του 2019. Ο συνολικός αριθμός των μαθημάτων εκτιμάται σε περίπου 50 τρίωρες συναντήσεις και θα ωφελήσει περισσότερους από 600 ανθρώπους.

Βασικά Προσόντα

Για να μπορέσει ένα άτομο να συμμετέχει πρέπει να:

● Μιλά Αγγλικά
● Είναι άνω το 16 ετών
● Έχει βασικές γνώσεις χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών
● Μπορεί να είναι παρών δια φυσικής παρουσίας και να συμμετέχει στην μηνιαία διεξαγωγή της συμβουλευτικής.

Για περισσότερες λεπτομέρειες επικοινωνήστε στο info@athensmakerspace.com

Το Athens Makerspace

Το Athens Makerspace είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Μέσα από τον φυσικό του χώρο παρέχει πρόσβαση σε διάφορα εργαλεία και εξοπλισμό τόσο στην παραδοσιακή όσο και στη ψηφιακή τεχνολογία όπως 3D printing, laser cutting, ξυλουργική, electronics και πολλά άλλα.

ΠΗΓΗ: ΑΘΗΝΑ 9,84

σχόλια