ΔΡΑΣΕΙΣ

Δύο Θεσσαλονικείς άνοιξαν το σπίτι τους σε πενταμελή οικογένεια Σύρων

Μαθήματα ανθρωπιάς δίνουν δύο Θεσσαλονικείς, που δεν δίστασαν να φιλοξενήσουν στο σπίτι τους πενταμελή οικογένεια από τη Συρία.

Δύο άντρες, ο 33χρονος Γιάννης Βαρδαλαχάκη και ο 36χρονος Τίμος Κεχαγιάς, συγκάτοικοι τα τελευταία χρόνια, άνοιξαν το σπίτι τους για να προσφέρουν λίγη ανακούφιση αψηφώντας ακόμα και την διατάραξη της εργένικης ζωής.

Η διαδικασία ήταν απλή. Τηλεφώνησαν τους εθελοντές του καταυλισμού στο Χέρσο, όρισαν τον αριθμό των ημερών που μπορούσαν να προσφέρουν το σπίτι τους και οι εθελοντές επέλεξαν την οικογένεια.

Η Έλμα , η Ήλια και η Λίλη άλλαξαν την καθημερινότητα του Τίμου και του Γιάννη που άνοιξαν το σπίτι τους για να τις φιλοξενήσουν μαζί με τους γονείς τους Ο πατέρας Σαμίρ πτυχιούχος Πληροφορικής και η μητέρα Αμπίρ Μαρντίνι οικονομολόγος είναι από το Χαλέπι της Συρίας.

Έφυγαν από την πατρίδα τους στις 16 Φεβρουαρίου και μετά από πολλές μέρες περιπέτειας και ταλαιπωρίας στους δρόμους αγκαλιά με τα τρία τους παιδιά, φτάσανε στην Ελλάδα.

Ευγενικοί, μετρημένοι, συμβάλλουν στις δουλειές του σπιτιού και επιθυμούν να συμβάλλουν και στα έξοδα του αλλά οι σπιτονοικοκύρηδες δεν το δέχονται.

Η μόνη τους έγνοια είναι να ανοίξουν τα σύνορα για να «σωθούν» όπως λένε.

 

http://tvxs.gr/news/kala-nea/dyo-thessalonikeis-poy-anoiksan-spiti-toys-se-pentameli-oikogeneia-syron-binteo

σχόλια