All News

Δύσκολη νύχτα για χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στη Σάμο

Η φωτιά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στο Βαθύ τέθηκε υπό έλεγχο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. ●Καταστράφηκαν σκηνές και ξύλινες κατασκευές. ●Επιστρέφουν στο καμπ πρόσφυγες και μετανάστες που έζησαν μια εφιαλτική νύχτα.

Εφιαλτική νύχτα έζησαν οι περίπου 5.500 πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Βαθύ της Σάμου. Η φωτιά που ξέσπασε για άγνωστους λόγους χθες το βράδυ ανάγκασε όσους διαμένουν στο καμπ να αποχωρήσουν περνώντας τη νύχτα στην παραλιακή οδό, ενώ άλλοι συγκεντρώθηκαν σε χώρο για αθλητικές δραστηριότητες, κοντά στο ΚΥΤ. Κάποιες ΜΚΟ και δομές ενήργησαν στο μεταξύ για τη φιλοξενία βρεφών και μικρών παιδιών.

Τα ξημερώματα η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο. Για την κατάσβεση επιχείρησαν, με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ., 33 πυροσβέστες με 12 οχήματα. Σταδιακά, οι διαμένοντες στο καμπ, άρχισαν να επιστρέφουν στη δομή.

Η φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, εκδηλώθηκε σε σκουπίδια έξω απ’ το ΚΥΤ και ακολούθως σε σκηνές εντός του καταυλισμού προκαλώντας ζημιές σε σκηνές και ξύλινες κατασκευές.

Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες απ' την αστυνομία, στο κέντρο της πόλης της Σάμου, ξέσπασε συμπλοκή μεταξύ Σύρων και Αφγανών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις Σύροι και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Με απόφαση του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου, λόγω της έκτακτης ανάγκης που προέκυψε από την πυρκαγιά στο Κέντρο Υποδοχής Σάμου, αποφασίσθηκε τα σχολεία όλων των βαθμίδων της Σάμου και της Κοινότητας Βαθέος, να μην λειτουργήσουν σήμερα.

ΠΗΓΗ: Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

σχόλια