ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκατοντάδες συλλήψεις οικονομικών μεταναστών το πρώτο τετράμηνο του 2015

ΤΟ ΕΘΝΟΣ

ΣΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Την αυξημένη τουριστική κίνηση προσπαθούν να εκμεταλλευτούν οικονομικοί μετανάστες που βρίσκονται στην Κρήτη και επιλέγουν τα δυο αεροδρόμια του νησιού για να ταξιδέψουν στην Ευρώπη με πλαστά έγγραφα, ωστόσο υπολογίζουν χωρίς τις ελληνικές αρχές που εντοπίζουν εκατοντάδες περιπτώσεις αλλοδαπών με πλαστά διαβατήρια.

Μάλιστα ο αριθμός των συλληφθέντων το τετράμηνο Απρίλιος, Μάιος, Ιούνιος, Ιούλιος 2015 είναι αυξημένος σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2014.

Οι βασικοί προορισμοί των παράνομων μεταναστών είναι αεροδρόμια χωρών της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, ενώ η πλειονότητα των συλληφθέντων προέρχεται από χώρες όπως η Συρία, το Αφγανιστάν και άλλες χώρες της Ασίας και της Αφρικής. Ανάμεσα τους βρίσκονται και παιδιά.

Τα αεροδρόμια «Νίκος Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο και «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» στα Χανιά αποτέλεσαν το τελευταίο τετράμηνο σημείο από το οποίο παράνομοι μετανάστες θέλησαν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα ωστόσο … αντί για την Ευρώπη βρέθηκαν στα κρατητήρια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ στο νησί, από την 1η Απριλίου έως και τα τέλη Ιουλίου, στα δυο κρητικά αεροδρόμια έγιναν 358 συλλήψεις. «Πρωταθλητής» στον αριθμό των συλλήψεων αναδεικνύεται για το φετινό καλοκαίρι ο Ιούνιος με 118 συλλήψεις. Τον Απρίλιο έγιναν 71 συλλήψεις, τον Μάιο 75 και τον Ιούλιο 94 συλλήψεις. Το αντίστοιχο διάστημα του 2014 είχαμε 254 συλλήψεις με τις περισσότερες (125) τον Ιούλιο και ακολούθησαν ο Ιούνιος με 77, ο Μάιος με 29 και ο Απρίλιος με 23 συλλήψεις.

ΤΟ ΕΘΝΟΣ

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64226996

 

σχόλια