ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδηλώσεις για τους έξι μήνες λειτουργίας του «City Plaza»

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Ξεκίνησε χθες το τετραήμερο εκδηλώσεων για τους έξι μήνες λειτουργίας του «City Plaza». Οπως είναι γνωστό, το κατειλημμένο κτίριο του παλιού ξενοδοχείου λειτουργεί από τον περασμένο Απρίλιο ως αυτοοργανωμένος χώρος στέγασης προσφύγων και σήμερα φιλοξενεί περίπου 400 πρόσφυγες, από τους οποίους 180 είναι παιδιά.

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων (αναλυτικά στο efsyn.gr) περιλαμβάνει συζητήσεις, προβολή ταινιών και πλήθος ψυχαγωγικών και δημιουργικών δραστηριοτήτων για τα παιδιά, όπως κατασκευή κούκλας, τραγούδι, θεατρικό παιχνίδι, ζωγραφική, ενώ την Κυριακή στις 4 μ.μ. προγραμματίζεται παιδικό πάρτι.

Οσον αφορά τις συζητήσεις, σήμερα Παρασκευή στις 6.30 μ.μ. πραγματοποιείται διάλογος για τα εγχειρήματα αυτοοργάνωσης, στον οποίο συμμετέχουν καταλήψεις στέγης προσφύγων, στέκια αλληλεγγύης, κοινωνικά ιατρεία και γενικότερα αυτοοργανωμένες δομές.

Αύριο Σάββατο στις 11 π.μ. έχει προγραμματιστεί συζήτηση με τίτλο «Εσωτερικά και εξωτερικά ευρωπαϊκά σύνορα: διεθνιστική αλληλεγγύη και αγώνες για την ελεύθερη μετακίνηση» και το απόγευμα στις 5 συζήτηση με τίτλο «Κέντρα κράτησης: εγκλεισμός και αποκλεισμός, εξαίρεση δικαιωμάτων και απαρτχάιντ στα νησιά».

Το Σάββατο το βράδυ στις 9 μ.μ. οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με πολυεθνικό γλέντι, ενώ την Κυριακή στις 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί συνέλευση.

 

http://www.efsyn.gr/arthro/ekdiloseis-gia-toys-exi-mines-leitoyrgias-toy-city-plaza

σχόλια