ΔΡΑΣΕΙΣ

Ελληνίδα δασκάλα βοηθάει προσφυγόπουλα που ήρθαν με βάρκα να ξεπεράσουν το φόβο τους για το νερό

WOMAN TOC

Μια Ελληνίδα πρωταθλήτρια κολύμβησης, η Μάρθα Μάτσα, πήρε πρόσφατα μια υπέροχη πρωτοβουλία που αυτές τις μέρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Στην εργασία της ως δασκάλα στο 165ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, Σχολείο Υποδοχής, στο οποίο δηλαδή φοιτούν προσφυγόπουλα, ανακάλυψε ότι αυτά τα παιδιά, που πολλά δεν ήξεραν καν κολύμπι, έφτασαν στην Ελλάδα μέσα σε βάρκες-καρυδότσουφλα, με συνέπεια να φωλιάσει μέσα τους ο φόβος για το νερό.

Πρόσφατα λοιπόν η Μάτσα αποφάσισε, στο πλαίσιο του «Kids’ Day», μιας πρωτοβουλίας της DHL Express Ευρώπης, να τα βοηθήσει να αγαπήσουν (ξανά) τη θάλασσα. Στις 14 Μαΐου βρέθηκε με 27 προσφυγόπουλα, εθελοντές της εταιρείας αλλά και τον κορυφαίο κολυμβητή Ρωμανό Αλυφαντή στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Μεταμόρφωσης.

Remaining Time-0:18FullscreenUnmute

Εκεί, μέσα από μια διασκεδαστική εμπειρία προπόνησης, οι μικροί αθλητές είχαν μια εντελώς διαφορετική, παιχνιδιάρικη επαφή με το νερό. «Ξετρελάθηκαν!» είπε η εμπνεύστρια της δράσης, σύμφωνα με ένα σχετικό ρεπορτάζ της Athens Voice. «Χαμογελούσαν συνέχεια ακόμα και τα πιο σκοτεινά παιδιά, που δεν τα έχω δει ποτέ να γελάνε. Στο τέλος τους ρώτησα έναν έναν πώς πέρασε και κάποιοι μου είπαν ότι δεν πέρασαν καλά γιατί ήθελαν κι άλλο! Ακόμη και τα δυο μεγάλα παιδιά που δεν μπήκαν, δήλωσαν ότι πέρασαν πολύ ωραία, όταν συνεχίσαμε όλοι μαζί για φαγητό».

Δείτε μια σχετική ανάρτηση στο Twitter.

Προβολή εικόνας στο Twitter

Προβολή εικόνας στο Twitter

olga@olga48778863

Τα 27 προσφυγόπουλα του δημοτικού σχολείου της πλατείας Αμερικής έφτασαν στην Ελλάδα μέσα σε μια βάρκα. Από τότε τρέμουν το νερό. Η δασκάλα τους, Μάρθα Μάτσα, σκέφτηκε ότι αυτή η φοβία πρέπει να φύγει και τα πήγε στο κολυμβητήριο για να τα βοηθήσει να την ξεπεράσουν1.26410:02 μ.μ. - 16 Μαΐ 2019618 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

ΠΗΓΗ: WOMAN TOC

σχόλια