ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επαναπροώθηση προσφύγων στην Ελλάδα θέλει ο Γερμανός ΥΠ.ΕΣ.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Η Γερμανία μπορεί να ξεκινήσει τις επαναπροωθήσεις προς την Ελλάδα υποστήριξε ο Τόμας ντε Μεζιέρ ισχυριζόμενος ότι η χώρα μας ευθύνεται για τις αυξημένες προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη τα προηγούμενα χρόνια.

Σε συνέντευξη στην κυριακάτικη Welt ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι «κάναμε πολλά στην Ευρώπη για να βελτιώσουμε την κατάσταση στην Ελλάδα. Αυτό πρέπει να έχει συνέπειες και να οδηγήσει στο να μπορούν να σταλούν πίσω στην Ελλάδα πρόσφυγες σύμφωνα με τη συνθήκη του Δουβλίνου».

Μάλιστα, ζήτησε κοινή ευρωπαϊκή στάση για να σημειώσει: «Εάν επιταχύνουμε μόνοι μας υπάρχει ο κίνδυνος τα (γερμανικά) διοικητικά δικαστήρια να απαγορεύσουν εντός ολίγου χρόνου την επαναπροώθηση».

Κατηγόρησε επίσης την Ελλάδα για τον μεγάλο αριθμό προσφύγων τα περασμένα χρόνια: «Εκεί, στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έπρεπε να γίνεται η καταγραφή και να τελειώνει το κύμα. Τότε η Ουγγαρία δεν θα είχε υψώσει φράχτη», όπως είπε στη γερμανική εφημερίδα.

Ωστόσο, ο ίδιος πριν λίγες μέρες καλούσε όλες τις χώρες να βοηθήσουν να ξεπεραστούν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, συμπληρώνοντας πως η Γερμανία με την κίνηση υπέρ της επανεγκατάστασης προσέφερε ένα θετικό παράδειγμα και σε άλλες χώρες της Ένωσης.

 

http://www.efsyn.gr/arthro/epanaproothisi-prosfygon-stin-ellada-thelei-o-germanos-ypes

σχόλια