ΔΡΑΣΕΙΣ

Ευκαιρίες άθλησης για τους πρόσφυγες

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Παγκρήτιο Στάδιο η πρώτη συνάντηση δικτύωσης των φορέων που υλοποιούν το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Κοινωνική  ενσωμάτωση   προσφύγων, μέσω του αθλητισμού – FIT for ALL».

Στη συνάντηση συμμετείχαν περισσότεροι από 100 πρόσφυγες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του σταδίου, να λάβουν μέρος σε κάποιες από τις δραστηριότητες που εξελίσσονταν εκείνη την ώρα και να ενημερωθούν για τις αθλητικές υπηρεσίες που παρέχει ο Δήμος Ηρακλείου και τα συνεργαζόμενα  σωματεία.

Στη συνέχεια, έχοντας όλες τις πληροφορίες στη διάθεσή τους, θα έχουν τη δυνατότητα να διαλέξουν το άθλημα ή τη δράση στην οποία θέλουν να ενταχθούν,  για όσο διαρκέσει το πρόγραμμα (ολόκληρο το 2018). Στόχος του «FIT for ALL» είναι η ομαλή ενσωμάτωση στο κοινωνικό σύνολο, μέσω του αθλητισμού, των προσφύγων που φιλοξενούνται στο Ηράκλειο.

Στην εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Ηρακλείου Μαρία Καναβάκη, Κώστας Βαρδαβάς, Γιάννης Αναστασάκης, καθώς και ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ηρακλείου και δήμαρχος Αρχανών – Αστερουσίων Μανώλης Κοκοσάλης.

Το «FIT for ALL» υλοποιείται από τον Δήμο Ηρακλείου, μέσω των Αντιδημαρχιών Αθλητισμού, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Κοινωνικής Πολιτικής, καθώς και την Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ, τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ και το Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου.Στηρίζεται από την Αναπτυξιακή Ηρακλείου η οποία υλοποιεί το πρόγραμμα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Κρήτη «Προσωρινή Φιλοξενία προσφύγων», την Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή «Πλοηγός» και από αθλητικά σωματεία και συλλόγους της πόλης.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός δήλωσε σχετικά»: «Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που χρησιμοποιεί τη δυνατότητα του αθλητισμού να καταργεί τα σύνορα και να φέρνει τους ανθρώπους κοντά, διδάσκοντάς τους τις αξίες της συνεργασίας, της ομαδικότητας, της αρμονικής συνύπαρξης, ώστε οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην πόλη μας να κοινωνικοποιηθούν ευκολότερα και να νιώσουν ευπρόσδεκτοι στον τόπο μας.  Είναι κάτι που το θεωρούμε καθήκον μας».

 

https://www.patris.gr/2018/03/29/eykairies-athlisis-gia-toys-prosfyges/

σχόλια