ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η παράνομη μετανάστευση θέμα συζήτησης στη Σύνοδο Κορυφής

ΤΑ ΝΕΑ

Στο επίκεντρο της σημερινής, δεύτερης ημέρας εργασιών της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να συζητηθεί το ζήτημα των ολοένα αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών στην Ευρώπη, μετά τα τραγικά γεγονότα στην Λαμπεντούζα της Ιταλίας.
Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μαζί με άλλους οκτώ ομολόγους του αναμένεται να πιέσουν τους εταίρους του Βορρά να επιδείξουν την αλληλεγγύη τους στις χώρες που πλήττονται.
Πάντως, οι χώρες του Βορρά που έχουν πρόβλημα με ακραία κόμματα φαίνεται να μην θέλουν να σηκώσουν πολιτικά το θέμα πριν από τις ευρωεκλογές και ζητούν να ξεκινήσει μια συζήτηση για τον καθορισμό μιας νέας στρατηγικής σε κοινοτικό επίπεδο από τον Ιούνιο του 2014.

Ο κ. Σαμαράς προσερχόμενος χθες στη Σύνοδο υπογράμμισε την ανάγκη να δοθεί λύση στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, ένα πρόβλημα που όπως είπε, έχει πρωταρχική σημασία για χώρες της Μεσογείου.
«Είμαστε εδώ για να πιέσουμε για περισσότερη Ευρώπη, για μία καλύτερη Ευρώπη, με ψηφιακή ένωση, τραπεζική ένωση, για περισσότερες θέσεις εργασίας και ανάπτυξη, θέσεις εργασίας ιδιαίτερα για τη νέα γενιά», τόνισε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε:
«Αλλά, είμαστε εδώ επίσης, για να διασφαλίσουμε ότι θα βρούμε τη σωστή λύση στο διαχρονικό, οξύ πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης. Πρόβλημα υψίστης σημασίας, ειδικά για τις μεσογειακές χώρες και τις χώρες του Νότου».
Ο κ. Σαμαράς συμμετείχε επίσης χθες στην καθιερωμένη, προ των Ευρωπαϊκών Συμβουλίων, Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου είχε κατ'ιδίαν συναντήσεις με την γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον ισπανό ομόλογό του Μαριάνο Ραχόι, στους οποίους έθεσε τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς όσον αφορά την ελληνική οικονομία.

Δείτε εδώ την αρχική δημοσίευση.

σχόλια