ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Θεατρική γιορτή αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες στον Δήμο Κορυδαλλού

ΤΟ ΒΗΜΑ

Η θεατρική ομάδα του δήμου Κορυδαλλού επιστρέφει για τρεις παραστάσεις για τους μικρούς φίλους, την περίοδο των γιορτών (23/12, 30/12, 8/1) με το κλασικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα» και σε σκηνοθεσίαΜπάμπη Κλαλιώτη.

Η χριστουγεννιάτικη παράσταση είναι μια γιορτή αγάπης και αλληλεγγύης στους πρόσφυγες σε συνεργασία με το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του δήμου, ενώ στην είσοδο θα συγκεντρώνονται σχολικά είδη και παιχνίδια για τα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στα κέντρα προσφύγων όμορων δήμων.
Πρόκειται για μια παραγωγή του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού του δήμου, που κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, στις 18.30, στην αίθουσα «Πλειάδες» του Πνευματικού Κέντρου (Γρ. Λαμπράκη και Ταξιαρχών) και θα επαναληφθεί την ίδια ώρα την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 8 Ιανουαρίου.
Όλες οι παραστάσεις έχουν ελεύθερη είσοδο.
Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου
Πρόκειται για έναν βασιλιά, που το πάθος του για υλικά αγαθά, αλλά και για πανάκριβα και όμορφα ρούχα, τον έχει κάνει να μην ενδιαφέρεται για τον λαό του και να τον παραμελεί. Όταν κάποια στιγμή πέφτει στην παγίδα του ίδιου του  πάθους του. Κάποιοι πονηροί υφαντές παρουσιάζονται με σκοπό να του υφάνουν μαγικά υφάσματα που έχουν μια μυστική ιδιότητα. Στην απάτη γίνονται τελικά συνένοχοι όλοι οι αυλικοί και υπηρέτες του παλατιού.

σχόλια