ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκη: Υποτροφίες σε πρόσφυγες από το ΠΑΜΑΚ

ΕΘΝΟΣ

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για του2 Πρόσφυγες

Επτά υποτροφίες για μαθήματα ρομποτικής προσφέρει σε πρόσφυγες η Ακαδημία Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για μία πρωτοβουλία με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για του Πρόσφυγες, με στόχο οι πρόσφυγες μαθητές να αποκτήσουν ικανότητες και δεξιότητες που θα τους καταστήσουν «παρόντες» σε έναν σύγχρονο κόσμο που διαρκώς εξελίσσεται. Οι υποτροφίες αφορούν τα προγράμματα «Prebotics» (3 υποτροφίες), «Junior Robotics» (2 υποτροφίες) και «Arduino» (2 υποτροφίες).

Πιο συγκεκριμενα, το πρόγραμμα «Prebotics» απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 έως 5 ετών και στόχο έχει την εισαγωγή στη ρομποτική και τον προγραμματισμό (πρώιμη μορφή). Στα μαθήματα αξιοποιούνται το εκπαιδευτικό πακέτο Lego Coding Express και το εκπαιδευτικό kit Beebot. Αντίστοιχα, το πρόγραμμα «Junior Robotics» απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-8 ετών και στόχο έχει την εισαγωγή των παιδιών στη ρομποτική, στην κατασκευή και στον προγραμματισμό ρομπότ μέσα από μαθήματα ειδικά σχεδιασμένα για τον σκοπό αυτό.

Στο πρόγραμμα αξιοποιείται το εκπαιδευτικό πακέτο Lego Education WeDo. Τέλος, το πρόγραμμα «Arduino» απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 14 - 16 ετών.

Στα μαθήματά του αξιοποιείται η πλακέτα Arduino, εργαλείο σημαντικό στον χώρο της τεχνολογίας και του προγραμματισμού. Οι μαθητές πρόκειται να γνωρίσουν μεταξύ άλλων αρχές ηλεκτρονικής και ηλεκτρονικών συστημάτων, πώς να χρησιμοποιούν Arduino και Raspberry, αισθητήρες και κινητήρες.

Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα με θέμα «Υποτροφία» στο email robotics@uom.gr όπου θα αναφέρουν το ονοματεπώνυμο του παιδιού, την ηλικία του, το φύλο, τη διεύθυνση κατοικίας και το τηλέφωνο επικοινωνίας μέχρι την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου.

Πηγή: ethnos.gr

σχόλια