ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ικανοποίηση Κικίλια για τον περιορισμό της εισόδου παράνομων μεταναστών από τον Έβρο

ΤΑ ΝΕΑ

Περιοδεία στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποιεί ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να δει από κοντά το έργο που επιτελούν οι αστυνομικές δυνάμεις στη φύλαξη των χερσαίων συνόρων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του ο υπουργός φορώντας σωσίβιο έκανε περιπολία με πλωτό μέσο φρούρησης και περιηγήθηκε στο κυνηγετικό περίπτερο του Έβρου.

Πριν αποχωρήσει, τόνισε μεταξύ άλλων: «Το βέβαιο είναι ότι καλούνται να φέρουν εις πέρας μία δύσκολη αποστολή υπό αντίξοες συνθήκες και με μέσα που χρειάζονται περαιτέρω αναβάθμιση και βελτιώσεις. Η περιήγηση με πλωτό μέσο φρούρησης στο κυνηγετικό περίπτερο του Έβρου ήταν πράγματι μία εμπειρία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τις Ένοπλες Δυνάμεις που πραγματικά βρίσκονται στο πλευρό μας συνδράμοντας στο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας.

» Είναι σημαντικό ότι σήμερα η περιοχή του Έβρου, που κατά τα προηγούμενα χρόνια απετέλεσε τον βασικό χώρο εισόδου παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα, και κατ’ επέκταση στην υπόλοιπη Ευρώπη, παρουσιάζει πολύ μεγάλη βελτίωση. Βέβαια υπάρχουν πολλά που θα πρέπει να γίνουν. Δεν εφησυχάζουμε».

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης ήταν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών, όπου συναντήθηκε με τον διοικητή και τους αστυνομικούς του Τμήματος και ενημερώθηκε για το έργο που προσφέρουν στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης. Ο υπουργός κατά την έξοδό του από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών δήλωσε:

«Δηλώνω την αμέριστη στήριξή μου στο έργο που προσφέρουν στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και ευρύτερα στο κοινωνικό σύνολο.

Τα επτά Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης που βρίσκονται στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης και της Ορεστιάδας με τους περίπου 550 αστυνομικούς βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στην αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης»/

Ο υπουργός επισκέφθηκε επίσης το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας στο Νέο Χειμώνιο, τον φράχτη στον Έβρο και το φυλάκιο της Ορεστιάδας.

 

ΤΑ ΝΕΑ - Λία Νεσφυγέ

 

http://www.tanea.gr/news/greece/article/5138409/ikanopoihsh-kikilia-gia-ton-periorismo-ths-eisodoy-paranomwn-metanastwn-apo-ton-ebro/

σχόλια