ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιταλία: Πάνω από χίλιοι μετανάστες διασώθηκαν στα ανοικτά της Λαμπεντούζα

ΤΑ ΝΕΑ

Η ιταλική Ακτοφυλακή ανακοίνωσε πως από χθες, Παρασκευή, το βράδυ έχει διασώσει περισσότερους από 1.000 μετανάστες στο Στενό της Σικελίας, στα ανοικτά του ιταλικού νησιού Λαμπεντούζα.
Οι επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν σε απόσταση περίπου 40 ναυτικών μιλίων (74 χλμ.) από το μικρό νησί, που είναι το πλησιέστερο στα λιβυκά παράλια. Οι επιβαίνοντες σε τρία σκάφη, τα οποία μετέφεραν αντιστοίχως 94, 580 και 400 μετανάστες χωρίς χαρτιά, διασώθηκαν από πολλά ταχύπλοα της Ακτοφυλακής.
Το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό είχε ανακοινώσει χθες πως διέσωσε μέσα σε 24 ώρες περίπου 2.500 μετανάστες οι οποίοι επιχειρούσαν τον επικίνδυνο διάπλου της Μεσογείου με 17 σκάφη, καθώς ο αριθμός των αποπειρών αυξάνεται με την καλοκαιρία.
Οι μετανάστες που κατευθύνονται προς την Ιταλία, οι οποίοι αποπλέουν γενικά από τη Λιβύη, προέρχονται αυτή τη στιγμή οι περισσότεροι από την Ερυθραία και τη Συρία, καθώς και από τις πιο φτωχές χώρες της υποσαχάρειας Αφρικής.
Χιλιάδες εξ αυτών βρήκαν το θάνατο επιχειρώντας το διάπλου με υπερφορτωμένα αυτοσχέδια πλεούμενα.

 

http://www.tanea.gr/news/world/article/5129192/italia-panw-apo-xilioi-metanastes-diaswthhkan-sta-anoikta-ths-lampentoyza/

σχόλια