ΔΡΑΣΕΙΣ

Ιωάννινα: Έτοιμη να υποδεχθεί πρόσφυγες η «Αγία Ελένη»

Ανακατανομή προσφύγων, με πιθανή την έλευση και νέων, καθώς τα νησιά ασφυκτιούν, σχεδιάζεται μέσα στον Μάρτιο. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον Κατσικά και στην Παιδόπολη «Αγία Ελένη» στα Ιωάννινα, που θα λειτουργήσουν ως κέντρα φιλοξενίας, με διαφορετικά όμως χαρακτηριστικά.

Στον Κατσικά οι εργασίες για την ολοκλήρωση της αναβάθμισης του καταυλισμού καθυστερούν και μάλλον οι ευθύνες βαρύνουν τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που εμπλέκονται. Έτσι την Τρίτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων, προκειμένου να καταγραφούν τα προβλήματα και να δοθούν οι κατευθύνσεις για την αποπεράτωση των εργασιών.

Αντιθέτως, στην παιδόπολη όλα βρίσκονται στην τελική ευθεία και οι εγκαταστάσεις αναμένεται να παραδοθούν πριν από το τέλος του μήνα.

Τα κτήρια, τα οποία τα τελευταία χρόνια κινδύνευαν να μετατραπούν σε ερείπια, έχουν ανακαινιστεί, ενώ ετοιμάστηκαν τα δίκτυα, διαμορφώνεται η περίφραξη και ο περιβάλλων χώρος.

Ο ακριβής αριθμός των προσφύγων που θα φιλοξενηθεί στην παιδόπολη δεν έχει διευκρινιστεί. Ο σχεδιασμός, πάντως, προβλέπει τη μεταφορά αρκετών που σήμερα φιλοξενούνται σε ξενώνες και ξενοδοχεία, αλλά ενδέχεται να υπάρξουν και μετακινήσεις από άλλες περιοχές της χώρας.

 

http://www.zougla.gr/greece/article/ioanina-etimi-na-ipodex8i-prosfiges-i-agia-eleni

σχόλια