ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κίνδυνος να «κλείσει» πριν ανοίξει το κέντρο μεταναστών στον Ελαιώνα

ΤΟ ΒΗΜΑ

Ασφαλιστικά μέτρα κατέθεσαν οι κάτοικοι της περιοχής

Ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να «μπλοκαριστεί» η κατασκευή στον Ελαιώνα του προσωρινού κέντρου φιλοξενίας μεταναστών κατέθεσε, το πρωί της Δευτέρας, επιτροπή κατοίκων της περιοχής!

Η εκδίκαση των μέτρων έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Παρασκευή και ελλοχεύει ο κίνδυνος να σταματήσει η διαδικασία εγκατάστασης των 80 κοντέινερ για την διαμονή κυρίως Σύρων προσφύγων από το πεδίον του Αρεως.
Οι 500 περίπου κάτοικοι της περιοχής μέσω και της νομικής εκπροσώπου τους, δικηγόρου κυρίας Αικατερίνης Παντελίδου, αναφέρονται σε ζητήματα ασφάλειας και υγείας των κατοίκων της περιοχής ενώ ζητούν να κατατεθούν έγγραφα που αφορούν το ιδιοκτησιακό καθεστώς του σημείου εκείνου του Ελαιώνα, την νομιμότητα της εγκατάστασης του κέντρου φιλοξενίας αλλά και της διαδικασίας ηλεκτροδότησης και ύδρευσης του συγκεκριμένου οικισμού. Επιπλέον θέτουν θέμα ύπαρξης αρχαιολογικού χώρου στο ίδιο σημείο.
Πρόκειται ουσιαστικά για την ίδια ομάδα κατοίκων της περιοχής που έχει ζητήσει να εκδοθεί ακυρωτική πράξη στην απόφαση κατασκευής του ισλαμικού τεμένους στο ίδιο σημείο στον Βοτανικό και η οποία θα συζητηθεί στις αρχές Οκτωβρίου. Σημειώνεται ότι με τον ίδιο τρόπο είχε σταματήσει και το έργο κατασκευής του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, με επίκληση εκτός των άλλων και του σκεπτικού «καταστροφής υγροβιότοπου κορμοράνων» στο ίδιο σημείο.

 

ΤΟ ΒΗΜΑ - Λαμπρόπουλος Βασίλης

 

σχόλια