ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κως: Διαφωνούν αστυνομικοί και λιμενικοί για την παραμονή μεταναστών σε πλοίο

ΤΑ ΝΕΑ

Τους προβληματισμούς τους για τη φιλοξενία των μεταναστών που βρίσκονται στην Κω στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο πρόκειται να καταπλεύσει την Παρασκευή στο νησί, εκφράζουν οι αστυνομικοί και οι λιμενικοί της Δωδεκανήσου, επισημαίνοντας ότι η σχετική απόφαση εγκυμονεί πολλούς κινδύνους τόσο για την ασφάλεια των μεταναστών και του πληρώματος, όσο και των ενστόλων που θα κληθούν να υλοποιήσουν το εγχείρημα.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν από κοινού τα Διοικητικά Συμβούλια των αστυνομικών υπαλλήλων βορείου και νοτίου Δωδεκανήσου, καθώς επίσης και το σωματείο των Λιμενικών, αναφέρονται τα εξής:

«Είμαστε ιδιαίτερα προβληματισμένοι από την απόφαση μετακίνησης πλοίου στην Κω, και η παραμονή του εντός του λιμένα, για την φιλοξενία 2.500 μεταναστών από τον μεγάλο αριθμό που βρίσκονται σήμερα στο νησί. Από την πλευρά μας θα θέλαμε να εκφράσουμε τον προβληματισμό μας ως προς την υλοποίηση του εγχειρήματος και την επίτευξη των επιθυμητών αποτελεσμάτων.

Θεωρούμε ότι η ανωτέρω πρωτοβουλία εγκυμονεί πολύπλευρους κινδύνους για την ασφάλεια τόσο των μεταναστών και του πληρώματος (φωτιά, διενέξεις μεταξύ διαφόρων εθνικοτήτων κ.α), όσο και των ένστολων (ΕΛ.ΑΣ, Λ.Σ), που θα κληθούν να υλοποιήσουν το εγχείρημα.

Η πείρα μας έχει δείξει ότι η πολυήμερη παραμονή αλλοδαπών διαφόρων εθνικοτήτων σε κλειστούς χώρους δημιουργεί εντάσεις τις οποίες στον ιδιότυπο χώρο ενός πλοίου δύσκολα αντιμετωπίζονται.

Εμείς ζητάμε την άμεση μεταφορά των μεταναστών από τη νήσο Κω με το συγκεκριμένο πλοίο σε οργανωμένες ανοικτές δομές της ηπειρωτικής χώρας, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες για την ταυτοποίησή τους».

 

http://www.tanea.gr/news/greece/article/5265987/kws-diafwnoyn-astynomikoi-kai-limenikoi-me-thn-paramonh-metanastwn-se-ploio/

σχόλια