ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Λέσβος: Η ΦΕΜ με τους «Πρόσφυγες» στις Βρυξέλλες

ΕΡΤ

Με επιτυχία έγιναν την Τρίτη 27/9 στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες τα εγκαίνια της έκθεσης της Φωτογραφικής Εταιρίας Μυτιλήνης με θέμα «Πρόσφυγες». Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα των ευρωβουλευτών Σκα Κέλλερ και Φίλιπ Λάμπερτς παρευρέθησαν Έλληνες και ξένοι ευρωβουλευτές.

Επίσης είχαν προσκληθεί και οι φωτογράφοι της ΦΕΜ, Στρατής Τσουλέλλης, Πέτρος Τσακμάκης και Μιχάλης Μπάκας, όπου είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για την εμπειρία της φωτογράφισης με τους επισκέπτες της έκθεσης. Πέραν αυτών στην έκθεση εκτίθενται φωτογραφίες και των φωτογράφων, μελών της ΦΕΜ, Θωμά Μαμάκου, Ηλία Μάρκου, Μπάμπη Στυλιανίδη και Δημήτρη Φωτίου.

 

%cf%86%ce%b5%ce%bc-%ce%b2%cf%81%cf%85%ce%be%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b5%cf%832

Στην εκδήλωση είχαν προσκληθεί και παρευρέθησαν πρόσφυγες που τον προηγούμενο χρόνο είχαν περάσει από τη Λέσβο και τώρα πλέον διαμένουν μόνιμα στο Βέλγιο. Βλέποντας τις εικόνες αυτές, οι πρόσφυγες μίλησαν, φέρνοντας και πάλι στο νου τους τις δύσκολες στιγμές που πέρασαν κατά το ταξίδι τους από την πρώτη αποβίβαση στις ακτές τηςΛέσβου έως και την εγκατάσταση τους στο Βέλγιο.

%cf%86%ce%b5%ce%bc-%ce%b2%cf%81%cf%85%ce%be%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b5%cf%83
Οι φωτογράφοι της ΦΕΜ ενημέρωσαν τους επισκέπτες της έκθεσης για την πορεία του προσφυγικού ζητήματος στη Λέσβο, τονίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης «που ζει το νησί τον τελευταίο καιρό με χιλιάδες εγκλωβισμένους πρόσφυγες που παραμένουν χωρίς την δυνατότητα να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην ηπειρωτική Ευρώπη, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με την επικρατούσα άποψη που υπάρχει πλέον σε όλη την Ευρώπη ότι μετά τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, και το κλείσιμο των συνόρων, το «πρόβλημα» έχει λυθεί».

σχόλια