ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μία σύλληψη, πολλά ερωτήματα

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Μία σύλληψη που δημιουργεί πολλά και δυστυχώς αναπάντητα ερωτήματα ανακοινώθηκε χθες από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος σ’ ένα από τα συνήθη ενημερωτικά δελτία. Η σύλληψη αφορούσε έναν 54χρονο Ελληνα στη Σάμο, στις αποθήκες του οποίου βρέθηκαν ένα όπλο, δύο εξωλέμβιες μηχανές και δύο κάνιστρα βενζίνης.

Οπως ήταν λογικό, το περιστατικό παρέπεμπε στην εξάρθρωση του κυκλώματος που έγινε το Σάββατο στη Σάμο, όπου συνελήφθησαν τρεις Ελληνες, ανάμεσά τους κι ένας εν ενεργεία αξιωματικός σε σώμα ασφαλείας. Στην κατοχή τους βρέθηκαν εξωλέμβιες μηχανές, χιλιάδες ευρώ, βιβλιάρια καταθέσεων, ρούχα, κουκούλες, εξαρτήματα στολών.

Οι συλληφθέντες βοηθούσαν με το αζημίωτο να μπουν στη Σάμο μετανάστες. Η σύλληψη των τριών Ελλήνων έγινε μάλιστα έπειτα από πολυήμερη επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν Ελληνες λιμενικοί, μέσα του Λιμενικού Σώματος, καθώς επίσης κι ένα λετονικό ελικόπτερο. Οταν τους εντόπισαν φορούσαν κουκούλες και στολές που παρέπεμπαν σε όργανα τάξης.

Διάψευση

 

Το χθεσινό δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» για τις συλλήψεις στη ΣάμοΤο χθεσινό δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» για τις συλλήψεις στη Σάμο |

Σε ερώτηση της «Εφ.Συν.» αν η σύλληψη του 54χρονου έχει σχέση με την υπόθεση του κυκλώματος, η επίσημη θέση του Αρχηγείου του Λ.Σ., όπως αυτή εκφράστηκε μέσω του γραφείου Τύπου ήταν πως δεν έχει καμία σχέση. Εγινε επίσης γνωστό ότι η σύλληψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Ιουλίου και όχι -όπως γράφτηκε εκ παραδρομής- την Κυριακή 2 Αυγούστου. Κι ένα από τα ερωτήματα που τίθενται είναι: Πώς είναι δυνατόν μια σύλληψη που έγινε την Παρασκευή να ανακοινώνεται από το Αρχηγείο τη Δευτέρα 3 Αυγούστου;

Το δελτίο Τύπου ανέφερε επί λέξει: «Στη σύλληψη ενός ημεδαπού, προέβησαν μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής. Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, συνελήφθη από στελέχη του Λιμεναρχείου Σάμου, 54χρονος ημεδαπός, στην περιοχή ‘’ΔΡΟΣΙΑ’’ ν. Σάμου για παράβαση του άρθρου 394 του Π.Κ. για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε σε ιδιωτικό χώρο, καθώς και σε αποθήκη ιδιοκτησίας του 54χρονου, βρέθηκε μία εξωλέμβια μηχανή 30 ίππων, μία εξωλέμβια μηχανή 40 ίππων, δύο κάνιστρα βενζίνης, καθώς και μονόκαννο πεπαλαιωμένο όπλο. Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν όλα τα παραπάνω».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ - Χριστίνα Παπασταθοπούλου

σχόλια