ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μαθήματα ελληνικών, πληροφορικής και συμβουλευτική εργασίας για πρόσφυγες

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Στο Κέντρο Ένταξης Μεταναστών του δήμου Αθηναίων πρόσφυγες και μετανάστες θα έχουν την δυνατότητα από τον Ιανουάριο να παρακολουθούν δωρεάν μαθήματα ελληνικής γλώσσας, πληροφορικής ή επαγγελματική συμβουλευτική για την πρόσβασή τους στην εργασία.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι δράσεις έχουν σκοπό την κοινωνική ένταξη και πραγματοποιούνται με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου - ΕΣΠΑ 2014-2020.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τις υπηρεσίες που επιθυμούν στα γραφεία του Κέντρου (Μαιζώνος 45, στο ισόγειο) τις καθημερινές από τις 09.00 έως τις 17.00.

«Όπως διαχειριστήκαμε με υπευθυνότητα την κορύφωση του προσφυγικού ζητήματος, έτσι και τώρα, δίνουμε στους ανθρώπους αυτούς την ευκαιρία να μάθουν τη γλώσσα μας, την ιστορία και τον πολιτισμό μας, να γνωρίσουν καλύτερα εμάς και τη χώρα στην οποία ζουν» δήλωσε ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης.

«Ο δήμος Αθηναίων υιοθέτησε πρώτος σύγχρονες πρακτικές κοινωνικής ένταξης  μεταναστών και προσφύγων. Οι δράσεις των ΚΕΜ δίνουν έμφαση στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, ενώ για πρώτη φορά η πρόσβαση στην αγορά εργασίας μπαίνει ως προτεραιότητα για την ένταξη», τόνισε ο αντιδήμαρχος Μεταναστών και Προσφύγων, Λευτέρης  Παπαγιαννάκης.

Το ΚΕΜ, τμήμα των Κέντρων Κοινότητας, οργανώνει τις ακόλουθες δράσεις κοινωνικής ένταξης για ενήλικες πρόσφυγες και μετανάστες:

·     κύκλοι μαθημάτων ελληνικής γλώσσας (Α1),

·     κύκλοι μαθημάτων ελληνικής γλώσσας και στοιχείων ελληνικής ιστορίας και ελληνικού πολιτισμού για τις εξετάσεις πιστοποίησης ελληνομάθειας (Α2),

·     κύκλοι μαθημάτων πληροφορικής για τις εξετάσεις πιστοποίησης γνώσης των βασικών δεξιοτήτων χειρισμού  Η/Υ (Windows, Word, Excel και Internet),

·     εξατομικευμένες συνεδρίες επαγγελματικής συμβουλευτικής για την προώθηση της πρόσβασης στην αγορά εργασίας.

 

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

σχόλια