ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με διαδικασίες express το νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό

CNN

Με διαδικασίες express συζητείται και ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για το προσφυγικό, με την αντιπολίτευση να καταγγέλλει την κυβέρνηση τόσο για τον κατεπείγοντα χαρακτήρα του όσο και για τις διατάξεις που αφορούν θέματα σίτισης και διαβίωσης των μεταναστών, κατά παρέκκλιση των διατάξεων του νόμου.

Ο αρμόδιος υπουργός Δημήτρης Βίτσας που δέχθηκε τα πυρά της αντιπολίτευσης ότι έχει μετατρέψει το μεταναστευτικό σε πλυντήριο ξεπλύματος χρημάτων, υποστήριξε πως η κατάσταση αν και βελτιωμένη δεν παύει να είναι δύσκολη και επείγουσα, λόγω των μεταφορών που πρέπει να γίνουν και των μισθωμάτων σε εγκαταστάσεις. Κατηγόρησε δε, τη ΝΔ και τη ΔΗΣΥ ότι την ώρα που καταγγέλλουν σκάνδαλα δεν έχουν προσκομίσει ούτε ένα στοιχείο.

Σε ό,τι αφορά στην κατάσταση που επικρατεί στα νησιά, μίλησε για μείωση των ατόμων που φιλοξενούνται σε δομές, καθώς με σημερινά στοιχεία ανέρχονται σε 11.544 σε σχέση με 18.000 τον Σεπτέμβριο. Όπως είπε, στη Μόρια φιλοξενούνται 4.714 άτομα, στο Βαθύ της Σάμου 3.86, στο Πυλί της Κω 927, στη ΒΙΑΛ στη Χίο 1262 και στη Λέρο 779.   CNN - Όλγα Παναγιωτίδου Πηγή: www.cnn.gr

σχόλια