ΔΡΑΣΕΙΣ

Μνημόνιο Συνεργασίας για τους πρόσφυγες

Η Ροδιακή

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου και η Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες υπέγραψαν προχθές Μνημόνιο Συνεργασίας, με σκοπό την προώθηση της ειρηνικής συνύπαρξης με την τοπική κοινωνία, καθώς και τη βελτίωση των προοπτικών εκπαίδευσης προσφύγων και αιτούντων άσυλο κατά το χρόνο παραμονής τους στα Δωδεκάνησα.

Το σχετικό Μνημόνιο υπεγράφη κατά την εκδήλωση με τίτλο «Πέρα από τα Σύνορα – Διαπολιτισμικές Συναντήσεις Γυναικών» που συνδιοργανώθηκε με επιτυχία από τους τρεις φορείς στην κατάμεστη αίθουσα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών στη Ρόδο, με χαιρετισμούς και εισηγήσεις σχετικά με τις έμφυλες διαστάσεις του προσφυγικού φαινομένου σε όλο τον κόσμο και την Ελλάδα ειδικότερα. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος.

Τόσο οι ομιλητές όσο και οι ίδιοι οι πρόσφυγες, οι εθελοντές αλλά και οι εκπρόσωποι των Αρχών και των τοπικών φορέων χαιρέτησαν τη θεσμοθέτηση αυτής της συνεργασίας με την προοπτική να αποτελέσει ένα πλαίσιο γόνιμου διαλόγου και ανταλλαγής ιδεών.

Η Ύπατη Αρμοστεία από τις αρχές του 2018 στηρίζει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με τη δωρεά εκπαιδευτικού υλικού και γραφικής ύλης, για τη διεξαγωγή μαθημάτων ελληνικής γλώσσας για αρχάριους και προχωρημένους μαθητές, σε πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο που διαμένουν στη Ρόδο, μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που επιτρέπουν την περαιτέρω μετακίνησή τους στην ενδοχώρα.

Οι δράσεις αυτές πραγματοποιούνται με την πολύτιμη συνδρομή εθελοντών Καθηγητών και φοιτητών σε εβδομαδιαία βάση.

 

https://www.rodiaki.gr/article/391351/mnhmonio-synergasias-gia-toys-prosfyges

σχόλια