ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ξεκίνησε Το Σχολείο Για Τα Προσφυγόπουλα Στη Σάμο Και Την Κω

ΑΘΗΝΑ 9,84 - ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ

Με δώρα και ζωγραφιές υποδέχθηκαν οι δάσκαλοι και οι μαθητές του 3ου δημοτικού σχολείου στο Βαθύ της Σάμου τα παιδιά προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν στο τοπικό Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ).

Ανάλογης υποδοχής έτυχαν και προσφυγόπουλα στην Κω.

Οι εκπαιδευτικοί υποδέχτηκαν τα πρώτα παιδιά από το ΚΥΤ στο Βαθύ της Σάμου το απόγευμα της Τετάρτης με συγκίνηση και ενθουσιασμό, ενώ τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν και άλλα Δημοτικά και Γυμνάσια του νησιού. Την προηγούμενη βδομάδα λειτούργησαν οι πρώτες απογευματινές τάξεις στο Δημοτικό και Γυμνάσιο Ζηπαρίου για τα παιδιά του ΚΥΤ της Κω.

Και στα δύο νησιά τα προσφυγόπουλα που διαμένουν σε διαμερίσματα παρακολουθούν το πρωινό δημόσιο σχολείο με Τάξεις Υποδοχής. Από την αρχή της σχολικής χρονιάς λειτουργούν επίσης νηπιαγωγεία εντός των ΚΥΤ των δύο νησιών.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας, «η εκπαίδευση των προσφυγόπουλων έχει κατακτηθεί σαν αντίληψη, και γίνεται πράξη κάθε μέρα, σε όλη την Ελλάδα, με απόφαση της πολιτείας, την στήριξη και έμπνευση των εκπαιδευτικών, τη συμπαράσταση των γονέων».

ΠΗΓΗ: ΑΘΗΝΑ 9,84 - Ισίδωρος Ρούσσος

σχόλια