Δημογραφία

Οδύσσεια για 300 πρόσφυγες: Εν πλω για πέμπτη ημέρα στη Μεσόγειο

TVXS

265553-19702098

Στον αέρα βρίσκεται η τύχη των 300 προσφύγων που διασώθηκαν από γερμανική ΜΚΟ και βρίσκονται στο σκάφος Lifeline και στο εμπορικό πλοίο «Alexander Μaersk».

Τα δυο πλοία με τους πρόσφυγες βρίσκονται εν πλω για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα κι ενώ ο καιρός επιδεινώνεται.

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής ΜΚΟ είπε σήμερα το πρωί ότι έχει ζητήσει άδεια το Lifeline να ελλιμενιστεί στη Γαλλία και αντίστoιχο αίτημα έχει σταλεί και στην Ισπανία, αλλά προς το παρόν δεν έχει λάβει απάντηση.

Ανακοίνωσε ότι αν δεν δοθεί άδεια ούτε από τις γαλλικές αρχές, το σκάφος θα κατευθυνθεί ούτως ή άλλως προς Βορρά, δηλαδή προς την Ισπανία ή τη Γαλλία.

Ωστόσο, το πλοίο δεν φέρεται να είναι ικανό να φτάσει μέχρι τις ακτές της Ισπανίας, διότι είναι πολύ πιο μικρό από το Aquarius.

Στο Lifeline βρίσκονται 44 γυναίκες, 4 παιδιά και 77 ασυνόδευτοι ανήλικοι. Η κατάσταση είναι απελπιστική αφού κοιμούνται στο κατάστρωμα χωρίς να έχουν όλοι κουβέρτες.

Σε κατάσταση αναμονής είναι και το φορτηγό πλοίο «Alexander Maersk» με σημαία Δανίας, που πέρασε την τρίτη νύχτα στο λιμάνι Pozzallo της Σικελίας χωρίς να μπορεί να αποβιβάσει τους επιβάτες.

Το υπουργείο Μετανάστευσης της Δανίας έστειλε σήμερα επιστολή στον Ματέο Σαλβίνι ζητώντας του να υποδεχτεί αυτούς τους ανθρώπους.

 

https://tvxs.gr/news/eyropi-eop/odysseia-gia-300-prosfyges-en-plo-gia-pempti-imera-sti-mesogeio

σχόλια