All News

ΟΗΕ: Κάνουμε έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση για τους πρόσφυγες

Τι αναφέρει η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για την εκρηκτική κατάσταση στα ελληνικά νησιά

Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες: Κάνουμε έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση για την εκρηκτική κατάσταση στα νησιά. Πάνω από 22.000 μετανάστες.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες για την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά νησιά, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες παρουσιάστηκε νέα έκρηξη του αριθμού των αφίξεων προσφύγων και μεταναστών.

Ο Φιλιπ Λεκέρκ, εκπρόσωπος της UNHCR στην Ελλάδα επισκέφθηκε τα Δωδεκάνησα και με αφορμή την επίσκεψη του εκεί επεσήμανε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η Ροδιακή» ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που παραμένουν στα ελληνικά νησιά αυξήθηκε σε περισσότερους από 22.000 μετά και τις υψηλές αφίξεις των τελευταίων εβδομάδων. Ο ίδιος απηύθυνε μέσω της συνέντευξής του έκκληση προς την ελληνική κυβέρνηση για άμεση δράση αποσυμφόρησης των hotspots.

«Παρατηρούμε μια αύξηση των αφίξεων το φετινό καλοκαίρι, κυρίως στη Λέσβο αλλά και στην περιοχή των Δωδεκανήσων, συμπεριλαμβανομένων των μικρότερων νησιών όπως η Σύμη, το Φαρμακονήσι και το Καστελόριζο. Ο Ιούλιος ήταν ο μήνας με τον μεγαλύτερο αριθμό αφίξεων από την εφαρμογή της δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας (Μάρτιος 2016),  κάτι που συνέπεσε με τις εκλογές και την ανάδειξη νέας κυβέρνησης» τονίζει στη συνέντευξή του ο Φιλίπ Λεκλέρκ. 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, μόνο τον μήνα Ιούλιο έφτασαν στην Ελλάδα 5.608 πρόσφυγες και μετανάστες.

ΠΗΓΗ: ATHENSVOICE.GR

σχόλια