ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι μαθητές του 13ου Γυμνασίου Πατρών για το Προσφυγικό – Μια ξεχωριστή εκδήλωση

ALPHA PATRAS

Την Τρίτη 14 Μαΐου 2019, η μαθητική ομάδα ERASMUS+ του 13ου Γυμνασίου Πάτρας που υλοποιεί το πρόγραμμα «Μια εμπειρία με και για τους πρόσφυγες» και συνεχίζοντας τις δραστηριότητές της, συμμετείχε σε ένα κοινό ταξίδι θεατρικών δρώμενων μαζί με άλλους 250 μαθητές άλλων 7 σχολείων της Πάτρας (8ο, 9ο, 19ο, 21ο, 24ο Δημοτικά, Γυμνάσιο Δεμενίκων και 5ο Γενικό Λύκειο).

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μόλο της Αγίου Νικολάου υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και είχε τον τίτλο: «Κι αν ήσουν εσύ;». Η ομάδα του σχολείου με τη συμμετοχή της, είχε την ευκαιρία να προβάλλει το δικό της μήνυμα για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το προσφυγικό ζήτημα. Μέσα από θεατρικούς και κινητικούς αυτοσχεδιασμούς, προσέγγισε αποκαλυπτικά και ενσυναισθητικά τις αιτίες που χωρίζουν τους ανθρώπους σε αυτόν τον πλανήτη αλλά και κοινές αξίες που μας ενώνουν όπως η αγάπη, η αλληλεγγύη, η ισότητα, ο αλτρουισμός και η δικαιοσύνη.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς, που με τη συμμετοχή τους σε τέτοιες εκδηλώσεις αποδεικνύουν με τον πιο περίτρανο τρόπο τον πολλαπλό ρόλο του δημόσιου σχολείου αλλά και την ανάγκη σύνδεσης και ανοίγματός του στην κοινωνία, τη ζωή και τα προβλήματά της.

ΠΗΓΗ: ALPHA PATRAS

σχόλια