ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ομαδική Εικαστική Έκθεση για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων “It could be ME – It could be YOU”

UNHCR

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Y.A.) σας προσκαλεί στην Ομαδική Εικαστική Έκθεση “It could be ME – It could be YOU” με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, που κάθε χρόνο τιμάται στις 20 Ιουνίου.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (αίθουσα “Αποθήκη”) από 18 έως 25 Ιουνίου 2015.

Εγκαίνια Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015 και ώρα 8:00 μ.μ.- Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 5:00 μ.μ.-10:00 μ.μ.

Ζούμε σε μια εποχή όπου συγκρούσεις μαίνονται σε διάφορες γωνιές του πλανήτη, με εκατομμύρια πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο και εσωτερικά εκτοπισμένους παγκοσμίως. Παράλληλα, ένα κύμα ξενοφοβίας και ρατσισμού εξαπλώνεται σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Στις 20 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, η Ύπατη Αρμοστεία στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση, τιμούν τη δύναμη και το κουράγιο των εκατομμυρίων ανθρώπων στον κόσμο που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας του πολέμου ή παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Μέσα από το μήνυμα ”It could be ME, it could be YOU”, καθένας μας καλείται να αναρωτηθεί κατά πόσο θα μπορούσε να βρίσκεται στη θέση ενός πρόσφυγα. Οι πρόσφυγες είναι συνηθισμένοι άνθρωποι που βρέθηκαν σε ασυνήθιστα δύσκολες συνθήκες.

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα με διαφορετικά μέσα και υλικά, από καλλιτέχνες που ζουν στην Ελλάδα, ανάμεσα στους οποίους και πρόσφυγες. Ακολουθεί ονομαστικός κατάλογος.

Τα έργα θα είναι διαθέσιμα προς πώληση και τα 2/3 των εσόδων θα αποδοθούν για τη στήριξη των προσφύγων από τους καλλιτέχνες.

Εθελοντική Επιμέλεια Έκθεσης:

Χρήστος Τόλης

Συμμετέχοντες Καλλιτέχνες:

John Bicknell

EseK_One (Βασίλης Έσεκ)

Jamal Ahmed

Moiz Salman

Naimat Hassan

NAR

N_Grams

Serwan Sofi

Παναγιώτης Βελιανίτης - Χρήστος Τόλης

Έλλη Βέλλιου

Νίκος Γιαβρόπουλος

Νατάσσα Ιωάννου

Κώστας Λάβδας

Στεφανία Μιζάρα

Μαρίτα Νιάκαρου

Παντελής Τσομπάνογλου

 

σχόλια