ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Περισσότεροι από 100 μετανάστες εντοπίστηκαν και διασώθηκαν στη Μάλτα

ΣΚΑΙ

Γκρουπ 120 μεταναστών διέσωσαν το Σάββατο οι ένοπλες δυνάμεις της Μάλτας μετά τον εντοπισμό της βάρκας στην οποία επέβαιναν στα ανοικτά της νήσου.
Σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις, οι μετανάστες εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια περιπολίας ρουτίνας.
Οι εθνικότητες των προσφύγων και των μεταναστών δεν έχουν γνωστοποιηθεί.
Αυτό ήταν το μεγαλύτερο γκρουπ μεταναστών που έφτασε στη Μάλτα με ένα μικρό σκάφος. Τον Απρίλιο είχε φτάσει στη χώρα ένα γκρουπ με 61 άτομα.
Το ζήτημα του τρόπου διαχείρισης των μεταναστών έχει διασπάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, παρόλο που οι αφίξεις έχουν μειωθεί σημαντικά από το 2015 που είχαν φτάσει στον αριθμό ρεκόρ του ενός εκατομμυρίου.
Περισσότεροι από 650.000 άνθρωποι έχουν φτάσει τις ακτές της Ιταλίας από τη Βόρεια Αφρική από το 2014 αλλά η Ρώμη έχει αρχίσει να ακολουθεί μια άκαμπτη αντιμεταναστευτική γραμμή, λέγοντας ότι δεν επιτρέπει την αποβίβαση άλλων σκαφών διάσωσης, εκτός αν άλλα κράτη της ΕΕ συμφωνήσουν ότι θα παραλάβουν τα άτομα που βρίσκονται σε αυτά.
Κάτι αντίστοιχο κάνει και η Μάλτα εμποδίζοντας την είσοδο πλοίων μη κυβερνητικών οργανώσεων, μια κίνηση που όμως έχει ενισχύσει τις αφίξεις των μεταναστών με μικρά σκάφη.
«Δεν θα δεχτούμε πτήσεις τσάρτερ οι οποίες δεν έχουν λάβει άδεια, αν χρειαστεί θα κλείσουμε και τα αεροδρόμια όπως κάναμε ήδη και με τα λιμάνια», δήλωσε σήμερα ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι
Πηγή: skai.gr

σχόλια