ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πλοιάριο με 36 πρόσφυγες έφτασε στον Λιμνίτη

sigmalive

Νέο κύμα άτυπων μεταναστών αφίχθη στα παράλια του  Λιμνίτη   τα ξημερώματα με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν άμεσα οι αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εξετάσεις της Αστυνομίας  πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν 36 άτομα από την Συρία εκ των οποίων μία γυναίκα προσέγγισε τις ακτές του κατεχόμενου Λιμνίτη .
Το πλοιάριο έγινε αντιληπτό στη 01:20 ανοικτά της θαλάσσιας περιοχή του Λιμνίτη με κατεύθυνση τον Κόλπο του Λατσιού και  άκατος της Λιμενικής απέπλευσε με στόχο την προσέγγιση του.
Ωστόσο όπως διαφάνηκε στην συνέχεια το πλοιάριο άλλαξε πορεία και κατευθύνθηκε στις κατεχόμενες ακτές του Λιμνίτη.
Οι 36  άτυποι μετανάστες μετά την άφιξη τους σε θαλάσσια περιοχή του κατεχόμενου Λιμνίτη μετέβησαν στις 05:15  πεζοί μέσω μονοπατιού για μισή και πλέον ώρα στις ελεύθερες περιοχές και κατευθύνθηκαν στον Κάτω Πύργο Τηλλυρίας.
Αναμένεται να μεταφερθούν με λεωφορείο στον αστυνομικό σταθμό Πόλης Χρυσοχούς για εξακρίβωση των στοιχείων τους.
Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Κάτω Πύργου Τηλλυρίας Νίκος Κλεάνθους σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ έθεσε θέμα φρούρησης της θαλάσσιας περιοχής του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας για την αποφυγή της ροής κύματος μεταναστών που σήμερα έχει καταστεί επαναλαμβανόμενο φαινόμενο, όπως είπε.
Ο κ. Κλεάνθους είπε πως στους άτυπους μετανάστες παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και φαγητό.
Πηγή: sigmalive.com

σχόλια