ΔΡΑΣΕΙΣ

Προχωρά η δημιουργία μητρώου εθελοντών για το προσφυγικό

Η κατάρτιση του μητρώου των εθελοντών που ασχολούνται με το προσφυγικό ζήτημα θα αποτελέσει κεντρικό θέμα της συνάντησης, που θα διεξαχθεί την Πέμπτη στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στη Λέσβο.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο δήμαρχος Λέσβου, ο κεντρικός λιμενάρχης και ο αστυνομικός διευθυντής του νησιού, εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου και εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο μέχρι τώτα σχεδιασμός δείχνει ότι οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις θα πρέπει να αναφέρουν μεταξύ άλλων τις πηγές χρηματοδότησής τους, να καταγράφουν τους εθελοντές που βρίσκονται εκεί, τα στοιχεία διαβατηρίων τους και την επαγγελματική τους ιδιότητα. Επίσης θα πρέπει να δηλώνουν και τον τομέα τον οποίο έχουν αναλάβει να δραστηριοποιούνται.

Τόσο οι εθελοντές όσο και οι οργανώσεις θα πρέπει να υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχουν καταδικαστεί και δεν διώκονται για ζητήματα του ποινικού κώδικα.

Στόχος του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι μέχρι τέλη Φεβρουαρίου να ολοκληρωθεί η κατάρτιση του μητρώου εθελοντών για τη Λέσβο.

Σε δεύτερη φάση θα προχωρήσει η δημιουργία Εθνικού Μητρώου Εθελοντών, στο οποίου θα υπαχθεί και το μητρώο της Λέσβου.

Με δηλώσεις της στον Αθήνα 9.84, η περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου Χριστίνα Καλογήρου, τόνισε ότι είναι απαραίτητο να πιστοποιούνται για την επαγγελματική επάρκειά και κατάρτισή τους όσοι προσφέρουν υπηρεσίες υγείας για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, σημειώνοντας πως μέχρι στιγμής πέντε οργανώσεις και ένας μεμονομένος εθελοντής έχουν υπαχθεί στη διαδικασία.

 

http://www.athina984.gr/2016/01/20/prochora-i-dimiourgia-mitroou-ethelonton-gia-to-prosfygiko/

σχόλια