ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε άμεσο κίνδυνο η ζωή τεσσάρων προσφύγων – Πορεία αλληλεγγύης το απόγευμα

Η ΑΥΓΗ

Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης, στους τέσσερις Τούρκους πολιτικούς πρόσφυγες που εδώ και ένα μήνα κάνουν απεργία πείνας, διεκδικώντας να μην απελαθούν στην γείτονα χώρα διοργανώνεται στις έξι το απόγευμα στα Προπύλαια.
Η ζωή τους κινδυνεύει άμεσα, δηλώνει στο κόκκινο η παθολόγος Όλγα Κοσμοπούλου που τους επισκέφτηκε στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού.
Η γιατρός, μίλησε στο ρ/σ "στο Κόκκινο" για την κατάσταση της υγείας των τεσσάρων πολιτικών προσφύγων.
Τις τελευταίες ημέρες στην πλατεία Συντάγματος γίνεται ενημέρωση για την απεργία πείνας των πολιτικών κρατουμένων ενώ η αστυνομία σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων μέσ σε 8 ημέρες οι απεργοί πείνας έχουν προσαχθεί επτά φορές.
Σήμερα, εκδικάζεται από το Εφετείο Πειραιά το αίτημα απέλασης του Μεχμέτ Γιαιλά, ενώ η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν διοργανώνει πορεία αλληλεγγύης, στις 18.00, στα Προπύλαια.
Απεργία πείνας σε ένδειξη συμπαράστασης ξεκίνησε και το μέλος της επιτροπής Φαντίκ Αντιγιαμάν, ενώ από τις 28 Οκτωβρίου η αρραβωνιαστικιά του και η μητέρα του, Μ. Γιαιλά, ξεκίνησαν απεργία πείνας μπροστά από το ελληνικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας.

Δείτε εδώ την αρχική δημοσίευση.

σχόλια