ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο φώς κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Της Χριστίνας Παπασταθοπούλου

Η τραγωδία που συνέβη τα ξημερώματα της Παρασκευής στις ακτές της Δυτικής Αιτωλοακαρνανίας, στη θέση Πάλαιρος, απέναντι από τη Λευκάδα, με θύματα 12 μετανάστες, έφερε στο φώς ένα κύκλωμα διακινητών, που είχαν στήσει στην περιοχή δυο αλλοδαποί και τέσσερις Έλληνες, ανάμεσά τους και μια γυναίκα. Οι τέσσερις από αυτούς έχουν συλληφθεί και αναζητούνται οι άλλοι δυο.

Αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα , στελέχη του Λιμεναρχείου Λευκάδας με την συνδρομή των Αστυνομικών Τμημάτων Αμφιλοχίας και Κατούνας ξεκίνησαν τις έρευνες οι οποίες οδήγησαν το βράδυ της Παρασκευής αρχικά στην σύλληψη του 58χρονου αλλοδαπού χειριστή του σκάφους στο οποίο επιβιβάστηκαν οι 27 πρόσφυγες από τη Συρία προκειμένου να τους μεταφέρει στην Ιταλία με αποτέλεσμα πριν καλά-καλά ανέβουν σ’ αυτό να αναποδογυρίσει, αφού κανονικά χωρούσε 6-7 άτομα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό ο 58χρονος είχε συστήσει μαζί με άλλους τέσσερις Έλληνες (τρείς άνδρες και μια γυναίκα) και έναν ακόμη αλλοδαπό , εγκληματική οργάνωση για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών από Ελλάδα προς Ιταλία, έναντι αμοιβής. Μετά την σύλληψη του 58χρονου ακολούθησε η σύλληψη ενός 20χρονου Έλληνα , ενώ στις περιοχές Αμφιλοχίας και Κατούνας Αιτωλοακαρνανίας κατασχέθηκαν δυο ΙΧ αυτοκίνητα.

Επίσης στην περιοχή Πάλαιρος, εκεί δηλαδή που έγινε το δυστύχημα, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ΙΧ φορτηγό, το οποίο είχε κλαπεί από το Μοσχάτο Αττικής. Όπως προέκυψε από την προανάκριση τα τρία αυτοκίνητα είχαν χρησιμοποιηθεί για την διακίνηση των μεταναστών.

Το βράδυ του Σαββάτου άνδρες του Λιμεναρχείου Λευκάδας προχώρησαν στην τρίτη σύλληψη, ενός 34χρονου αλλοδαπού, ενώ λίγο αργότερα στελέχη του αστυνομικού τμήματος Κατούνας συνέλαβαν μια 53χρονη Ελληνίδα.

Οι τέσσερις συλληφθέντες προσήχθησαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας ενώ αύριο Δευτέρα πρόκειται να παραπεμφθούν ενώπιον του ανακριτή. Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη και στο πλαίσιο του αυτοφώρου αναζητούνται δυο ακόμη Έλληνες ως οργανωτικά μέλη του συγκεκριμένου κυκλώματος.

Οικογενειακή τραγωδία

Πανελλήνια συγκίνηση στο μεταξύ έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι τα τέσσερα παιδάκια που έχασαν τη ζωή τους στα παγωμένα νερά του Ιονίου μαζί με τον πατέρα τους είχαν βγει πριν μερικές μέρες με άλλο σκάφος στην Κεφαλλονιά και μάλιστα τα μικρά είχαν νοσηλευτεί και στο νοσοκομείο του νησιού.

Όταν έγιναν καλά ο πατέρας τους τα πήρε και προφανώς έπεσε πάνω στο κύκλωμα των διακινητών που τον έπεισαν ότι θα τους οδηγούσαν στην Ιταλία. Η μητέρα τους είχε σκοτωθεί στη Συρία.

efsyn.gr

Δείτε εδώ την αρχική δημοσίευση.

σχόλια