ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συμβούλιο Ευρώπης: Υπερ της στήριξης μεταναστών μέσω της απασχόλησης

ΣΚΑΙ.gr

Το Κογκρέσο του Συμβουλίου της Ευρώπης τάχθηκε υπέρ της στήριξης της ένταξης των μεταναστών μέσω της επιχειρηματικότητας και της πρόσβασης τους στην απασχόληση.

Κατά την διάρκεια των εργασιών του 25ου Συνεδρίου του στο Στρασβούργο, το Κογκρέσο Δήμων και Κοινοτήτων του Συμβουλίου της Ευρώπης ενέκρινε σήμερα δύο εκθέσεις στις οποίες προτείνεται η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των μεταναστών και η διευκόλυνση της πρόσβασης τους στην αγορά εργασίας στην Ευρώπη.

Πάνω από 33 εκατομμύρια ξένοι ζουν στις χώρες της ΕΕ και τα 20 εκατομμύρια εξ αυτών είναι υπήκοοι τρίτων χωρών, που εμποδίζονται όμως να αναπτύξουν επιχειρηματικές δραστηριότητες και να συμβάλλουν στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τονίζεται στην έκθεση του Σουηδού Χένρικ Χάμαρ υπό τον τίτλο «Ένταξη μέσω της αυτοαπασχόλησης: προώθηση της επιχειρηματικότητας των μεταναστών στις ευρωπαϊκές κοινότητες».

Κάτι τέτοιο θα μπορέσει να επιτευχθεί με την δημιουργία ενώσεων μεταναστών επιχειρηματιών και την διευκόλυνση της συμμετοχής τους στις τοπικές υποθέσεις και στην εξασφάλιση χρηματοδότησης για την βελτίωση των επαγγελματικών δεξιοτήτων τους, συμπεραίνεται στην έκθεση.

Με την δεύτερη έκθεση που εγκρίθηκε και έφερε τον τίτλο «Πρόσβαση των μεταναστών στην αγορά εργασίας», το Κογκρέσο πρότεινε την ένταξη των στρατηγικών για την απασχόληση των μεταναστών στα περιφερειακά προγράμματα οικονομικής ανάπτυξης, και τη διευκόλυνση της αξιολόγησης των προσόντων καθώς και τις διαδικασίες για την απόκτηση άδειας εργασίας.

Δείτε εδώ την αρχική δημοσίευση.

σχόλια