ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συνάντηση για το προσφυγικό και την ξενιτειά

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Συνεχίζεται το ανοιχτό σε φοιτητές και κοινό σεμινάριο για το προσφυγικό/μεταναστευτικό αύριο, Δευτέρα, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος  Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Θα μιλήσει ο συγγραφέας, κριτικός λογοτεχνίας και γενικός γραμματέας του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος Σάββας Μιχαήλ με θέμα: «Ο πρόσφυγας ως υποκειμενικότητα» και η καθηγήτρια και συγγραφέας Πέπη Ρηγοπούλου με θέμα: «Εξορία ή ξεριζωμός: πρόσφυγες στην ξενιτειά ή/και στον τόπο τους».

Το σεμινάριο διοργανώνεται σε μια προσπάθεια να ιδωθούν συνδυαστικά και κριτικά από την μια  κάποιες θεωρητικές προσεγγίσεις για την ταυτότητα και την ετερότητα στο ατομικό και το συλλογικό επίπεδο και από την άλλη το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα που με ιδιαίτερη δραματικότητα βιώνουν η ευρύτερη περιοχή μας αλλά και ειδικά η χώρα μας.

Στον ανοιχτό αυτόν διάλογο πνευματικής και κοινωνικής εγρήγορσης και ανθρωπιστικής πράξης παρεμβαίνουν άνθρωποι που με προσωπικό κόστος  και κίνδυνο συμβάλλουν στο να σωθούν ζωές και άλλοι που έχουν ασχοληθεί με τις ιδέες και τα σύμβολα που αφορούν στο θέμα αυτό.

Ο κύκλος του σεμιναρίου ξεκίνησε τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου και λαμβάνει χώρα κάθε Δευτέρα ανά δεκαπέντε ημέρες, δηλαδή 21/11 και 5/12/2016, 6 - 9 μ.μ στο Γρυπάρειο Μέγαρο (Σοφοκλέους 1, 1ος όροφος, αίθουσα  102).

 

σχόλια