ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνελήφθη μέλος κυκλώματος που διακινούσε μετανάστες

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Στα ίχνη κυκλώματος, που προωθούσε έναντι αμοιβής μετανάστες σε χώρες της βόρειας Ευρώπης, μέσω των οδικών δικτύων χωρών της Βαλκανικής, βρίσκεται η Αστυνομία, μετά τη σύλληψη ενός Ιρακινού, ηλικίας 31 ετών, στην περιοχή Μακύνεια της Αιτωλοακαρνανίας.

Σύφωνα με την Αστυνομία, η υπόθεση της μεταφοράς μεταναστών άρχισε να αποκαλύπτεται, όταν χθες τα ξημερώματα αστυνομικοί της Τροχαίας Ναυπάκτου σταμάτησαν για έλεγχο, στο 4ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων, φορτηγό κλειστού τύπου, που οδηγούσε ο Ιρακινός. Όταν αστυνομικοί άνοιξαν τις πόρτες του φορτηγού, βρήκαν μέσα σε αυτό 22 Σύρους και δύο Παλαιστίνιους, από 18 έως 42 ετών. Οι 23 εξ αυτών είχαν στην κατοχή τους υπηρεσιακά σημειώματα, με τα οποία τους είχε δοθεί χρονική προθεσμία ενός μήνα, προκειμένου να φύγουν από την Ελλάδα.

Όπως, εξάλλου, προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών, οι 24 μετανάστες είχαν πληρώσει 2.000 ο καθένας, προκειμένου να ταξιδέψουν με το κλειστό φορτηγό και να φθάσουν σε χώρες της βόρειας Ευρώπης.

Επίσης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερευνών που έκαναν οι αστυνομικοί του τμήματος Ναυπάκτου, στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται και ένας υπήκοος Ιράν, ο οποίος φέρεται να εισέπραξε τα χρήματα, που έδωσαν οι μετανάστες. Όσο για το φορτηγό, με το οποίο ταξίδευαν οι μετανάστες, είχε κλαπεί στις 25 Ιουνίου από περιοχή της Αττικής.

Πάντως, οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται, προκειμένου να εντοπιστούν, τόσο ο Ιρανός, όσο και άλλα άτομα που εμπλέκονται στο κύκλωμα μεταφοράς μεταναστών. Και τούτο, διότι οι αστυνομικοί, με βάση τα στοιχεία που έχουν, εκτιμούν ότι το συγκεκριμένο κύκλωμα έχει επιλέξει να μεταφέρει μετανάστες οδικώς, πιστεύοντας ότι έτσι δεν θα είναι εύκολος ο εντοπισμός τους. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν επιλέξει να χρησιμοποιούν οδικά δίκτυα, που δεν υπάρχουν κλειστοί αυτοκινητόδρομοι, ώστε να έχουν την δυνατότητα να μπαίνουν σε παράδρομους, όταν ειδοποιηθούν από οδηγούς - προπομπούς, για παρουσία αστυνομικών, που κάνουν ελέγχους.

http://www.kathimerini.gr/774146/article/epikairothta/ellada/synelhf8h-melos-kyklwmatos-poy-diakinoyse-metanastes

σχόλια