All News

Το προσφυγικό στο επίκεντρο: Ενισχύεται το επιχειρησιακό σκέλος

Σε ενίσχυση του επιχειρησιακού σκέλους για την αντιμετώπιση του προσφυγικού – μεταναστευτικού προχωρά η κυβέρνηση, καθώς αναγνωρίζει πλέον ότι το θέμα αυτό χαλάει τη συνολική εικόνα της. Και, παρότι στον οικονομικό τομέα φαίνεται να κερδίζει καθημερινά έδαφος, το προσφυγικό μοιάζει η «Αχίλλειος πτέρνα» της.

Η τοποθέτηση του υφυπουργού άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή (που στο παρελθόν είχε αναλάβει να εποπτεύσει το πέρασμα των προσφύγων στον Έβρο) ως υπεύθυνου για τον επιχειρησιακό συντονισμό, έγινε με στόχο να ενδυναμωθεί το στρατιωτικό σκέλος στην παρούσα φάση, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχει τεθεί το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα λειτουργήσει ο υφυπουργός Άμυνας με αποτέλεσμα πολλά από τα προβλήματα να μην έχουν λυθεί προς το παρόν.

Στον γενικό επιτελικό σχεδιασμό ανήκει και ο γενικός γραμματέας Μάνος Λογοθέτης που έχει αναλάβει την επικοινωνιακή στρατηγική ενώ από τα δύο κεντρικά υπουργεία που είναι υπεύθυνα για τη συνολική αντιμετώπιση του ζητήματος, Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, φαίνεται πως υπάρχουν και δεύτερες σκέψεις σε ό,τι αφορά στην επιτάχυνση των ελέγχων έτσι ώστε η αύξηση των μεταναστευτικών ροών να αντιμετωπιστεί κατά τον καλύτερο τρόπο.

Ταυτόχρονα συνεχίζεται η αποσυμφόρηση των νησιών με άλλα 1.500 άτομα να μεταφέρονται προς την ενδοχώρα τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα σε ό,τι αφορά τα ξενοδοχεία που θα στεγάσουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες έχουν βρεθεί, σχεδόν σε κάθε νομό, με εξαίρεση (για ευνόητους λόγους) ορισμένους νομούς στα Βόρεια σύνορα της χώρας. Στόχος της κυβέρνησης, παράλληλα με τα μέτρα αποτροπής και αντιμετώπισης των προσφυγικών ροών, είναι να φανεί η εικόνα που έχουν οι περισσότεροι Έλληνες από τη Μόρια ή την Σάμο δεν είναι ενδεικτική του προσφυγικού.

ΠΗΓΗ: CNN.GR - Ευάγγελος Γιακουμής

σχόλια