ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Focus για πρόσφυγες στην Ελλάδα: Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Οι εικόνες που περνούν από την Ελλάδα στα γερμανικά ΜΜΕ είναι αυτές προσφύγων να συγκρούονται με την αστυνομία με την ελπίδα ότι θα έτσι θα περάσουν στη Βόρεια Μακεδονία και από εκεί στην γη της επαγγελίας, τη Γερμανία. «Εκατοντάδες πρόσφυγες επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό σε καταυλισμό έξω από τη Θεσσαλονίκη για να φύγουν προς βορρά και από εκεί μέσω Βόρειας Μακεδονίας, Σερβίας και Ουγγαρίας στην κεντρική Ευρώπη» γράφει η Welt υπενθυμίζοντας τα γεγονότα στην Ειδομένη πριν λίγα χρόνια, όταν έκλεισε ο λεγόμενος βαλκανικός δρόμος.

Στο ρεπορτάζ γίνεται λόγος και για αντίστοιχες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας προσφύγων και στην Αθήνα, όπου είχαν καθίσει πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές με αποτέλεσμα να σταματήσουν προσωρινά δρομολόγια με τραίνα. 

«Η ελπίδα πολλών προσφύγων να φύγουν από την Ελλάδα προς την κεντρική Ευρώπη δεν μειώνεται, αντιθέτως αναπτερώνεται μετά από σχετικές φήμες» σημειώνει διαδικτυακά το Focus. «Η ιδέα πορείας προς βορρά διαδόθηκε μέσω ίντερνετ. Κυκλοφόρησαν πληροφορίες ότι τα σύνορα θα άνοιγαν για μετανάστες, εάν πήγαιναν μαζικά εκεί. Ο υπουργός Μετανάστευσης Δημήτρης Βίτσας διαμήνυσε μέσω της δημόσιας τηλεόρασης ότι επρόκειτο για ψέμα». 

Σύμφωνα με το γερμανικό δημοσίευμα η Βουλγαρία ενίσχυσε τη φύλαξη των συνόρων της με την Ελλάδα λόγω των μεταναστευτικών πιέσεων. Ο υπουργός Εσωτερικών έκανε σχετικές δηλώσεις στο κοινοβούλιο στη Σόφια χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό εκείνων που αποπειράθηκαν ή επέτυχαν να περάσουν παράνομα τα σύνορα.

ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

σχόλια