Δημογραφία

Frontex: Κατά 17% αυξήθηκαν οι πρόσφυγες που έφτασαν από την Τουρκία στην Ελλάδα

prosfyges2

Τις τελευταίες εβδομάδες ο αριθμός των νεοαφιχθέντων από την Τουρκία προσφύγων και μεταναστών στα ελληνικά νησιά έχει αυξηθεί κατά 17%.

Σημαντική αύξηση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία προς την Ελλάδα παρατηρεί ο πρόεδρος της Frontex Φαμπρίς Λετζερί, επισημαίνοντας ότι τις τελευταίες τέσσερις με πέντε εβδομάδες ο αριθμός των νεοαφιχθέντων από την Τουρκία προσφύγων και μεταναστών στα ελληνικά νησιά έχει αυξηθεί κατά 17%.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της Frontex Φαμπρίς Λετζερί  σε δηλώσεις του προς τη σημερινή Bild κάνει λόγο για σημαντική αύξηση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ρευμάτων από την Τουρκία, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η σημαντική αύξηση του αριθμού των προσφύγων και μεταναστών από το Ιράν, το Ιράκ και τη Συρία που καταφθάνουν τις τελευταίες εβδομάδες στην Τουρκία.

Ενίσχυση της Frontex

Ο Φαμπρίς Λετζερί προτείνει την περαιτέρω ενίσχυση της υπηρεσίας του αλλά και πιο δραστικές απελάσεις. Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο εκτελείται σήμερα μόλις το 40% των αποφάσεων επαναπροώθησης και αυτό είναι λίγο, σύμφωνα με τον ίδιο. "Πλέον έχουμε τα εξωτερικά σύνορα υπό έλεγχο", λέει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Frontex.

O ίδιος εκτιμά ωστόσο ότι οι μεταναστευτικές ροές θα συνεχιστούν. Πολλοί άνθρωποι στην Εγγύς και Μέση Ανατολή αναζητούν προστασία ενώ στην Αφρική πολλοί οικονομικοί μετανάστες αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη.

 

http://newpost.gr/ellada/669815/epikefalhs-frontex-kata-17-aykshthhkan-oi-prosfyges-poy-eftasan-apo-thn-toyrkia-sthn-ellada

σχόλια